Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rajt a megyeiben

A Kovászna Megyei Labdarúgó-egyesület végrehajtó bizottsága a napokban véglegesítette a 4. Liga összetételét, és kisorsolta a menetrendet. Eszerint szombaton – két ötödosztályú csapattal kiegészülve – tizennégy együttes részvételével rajtol a 2022–2023. évi versenykiírás.

Hirdetés
Hirdetés

Hosszú idő után végre újraindulhat a pontvadászat Kovászna megyében, azonban csak a negyedosztály rajtol, ugyanis az ötödosztályba mindössze hat csapat nevezett, akik közül négy együttes játékos- és pénzhiány miatt mégsem tudta vállalni a részvételt, így a megyei egyesület kénytelen volt összevonni a két bajnokságot. Ennek fényében csak Zágon és Szentkatolna vállalta, hogy részt vesz a versenykiírásban, a többi csapat – Dálnok, Bodzaforduló, Szotyor és Nagybacon – visszalépett.

Mint ismert, a 2019–2020. évi szezon félbeszakadt a koronavírus-világjárvány miatt, idén tavaszig teljesen szünetelt a megyei bajnokság, április 3. és június 11. között pedig egy csonka idényt bonyolítottak le, mindössze kilenc alakulat részvételével. A tervek szerint – ha az időjárási körülmények is engedik – ebben az évben 14 fordulót rendeznek, a szombaton kezdődő őszi szezon december 11-ig tart, majd 2023 márciusában folytatódik, és május végén zárul, ugyanis a Román Labdarúgó-szövetség júniusban osztályozót rendez.

Az 1. forduló programja: szombaton 17 órától Nagyajta – Barót; vasárnap 16 órától Gelence – Csernáton, 17 órától: Árkos – Papolc, Perkő – Szitabodza, Bardoc – Bereck, Szentkatolna – Réty, Zágon – Kovászna.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük