Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rájátszás, ráadás

Sokakban talán csak akkor tudatosul igazán a Sepsi OSK örömteli sikere, amikor a rájátszás megkezdődik. Előfordulhat, hogy a szentgyörgyi alakulat lesz a bajnoki cím „bírája”, vagyis a trióból az a csapat lesz majd aranyérmes, amely a legjobb eredményt eléri velük szemben.

Hirdetés
Hirdetés

Amúgy az sehol sincs megszabva, hogy a Sepsi OSK-nak föltétlen hatodiknak kell maradnia. Lehet ennél sokkal jobb – miért ne? A csapat megdolgozott a sikerért, de valljuk be őszintén, a véghajrá szerencsésen alakult, és két másik erdélyi csapat döntő módon besegített (a CFR 1–0-ra győzött Jászvásáron, a Gázmetán 1–1-et játszott a lépéselőnyben lévő Botoşani otthonában).

A háromszéki csapatnak és szurkolóinak kirívó sportszerűtlenségekkel kellett szembenézniük az alapszakaszban, de megnyugtató, hogy végső soron a vetélytársak nem foglalkoztak „székely–magyar-ellenes koalíció” építgetésével, nem adtak le úgy pontokat, hogy azzal esetleg a Sepsi OSK-t gáncsolják, kiszorítsák a felsőházból. A medgyesieknek keserű volt az otthoni vereségük az OSK-val szemben, de úgy mentek Botoşaniba, és úgy játszottak, mintha még lenne esélyük a rájátszásra – pedig már nem volt. A „konspirációs elméletek” alapján a házigazdáknak kellett volna győzniük – de nem győztek.

Az is szerencsés fejlemény, hogy – a vetélytársak meglepő eredményei miatt – a felsőházhoz idén elegendőnek bizonyult a 37 pont. Végül cseresznyés hab a tortán, egy finom péksütemény, hogy a Sepsit követő két csapat éppen egymás ellen játszik, így csak egyik előzhet.
Az utolsó forduló érdekességei közé tartozik, hogy ha a Sepsi OSK veszít a CFR otthonában, akkor is ugyanannyi ponttal kezdi a rájátszást, mint döntetlen esetén. A hivatalosan Play-Off néven bejegyzett rájátszás rajtjáig az alapszakaszban elért pontszámokat megfelezik, de előbb a páratlan számokat eggyel úgymond felkerekítik. A Sepsi OSK jelenlegi 37 pontja tehát 38, ennek fele 19.

A rájátszásba jutás lélektanilag és a sportstratégia szempontjából is óriási fordulat az OSK számára. Az utolsó bajnoki forduló szorongató érzése elszállt, száz százalékkal lehet összpontosítani a CFR elleni kupamérkőzésre. Minden játékos „kifuthatja” magát, felszabadultan futballozhat. A bajnoki rájátszás megvan, jöhet a kuparáadás!

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük