Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rájár a rúd a Sepsi–SIC-re

Rájár a rúd a Sepsi–SIC-re Sport

A női kézilabda másodosztály csütörtöki, hétközi fordulójában a feljutásért küzdő Marosvásárhely csapata volt a Sepsi–SIC ellenfele a Szabó Kati Sportcsarnokban. A mieink a mérkőzés első felében igencsak megnehezítették a látogatók dolgát, azonban egy újabb váratlan sérülés megtörte játékukat, és odalett az eredmény.

Vendégtámadással és góllal indult a 20. fordulóbeli összecsapás Sepsiszentgyörgy és Marosvásárhely között, a vendégek tízese, a tapasztalt Moloci vette be Rofel kapuját, majd ellentámadásból Tăbăcaru gyorsan kiegyenlített. A következő percekben folytatódott az adok-kapok, mígnem a 9. percben 3-6 arányban megléptek a vendégek. Ez nem törte meg csapatunkat, sőt, feltüzelte a zöld-fehéreket, előbb Tăbăcaru volt átlövésből eredményes, majd Saláta hárított egy hétméterest. Ezt követően gyors egymásutánban Bodó és Mátis is betalált, így hatnál kiegyenlített a SIC, sőt a 15. percben Mátis Zita bravúros góljával 7-6-nál átvette a vezetést. 8-8-nál időt kért Vida Attila edző, és úgy tűnt, a hiányzók dacára megszorongathatjuk a vendégcsapatot. Igen ám, de a 21. percben bekövetkezett az, amitől már rettegnek a zöld-fehérek: újabb alapember sérült le. Iulia Tăbăcaru bokája kibicsaklott, és nem tudta folytatni a játékot. Az eset után fejben szétestek a mieink, bosszantó hibákkal hozták magukat kellemetlen helyzetbe, az ellenfél mindezt kihasználta és 17-11-re nyerte az első félidőt.

A második játékrészben sem sokat változott a játék képe, a marosiak tartották a 7-8 gólnyi különbséget, a 47. percben Balogh góljával hatgólosra olvadt a hátrányunk (22-28), de több ziccert is kihagytunk, míg a vendégek folyamatosan tudtak újítani és magabiztosan nyerték a meccset.

Végeredmény: Sepsi–SIC – Marosvásárhely 29-38 (11-17).

Sepsiszentgyörgy, Szabó Kati Sportcsarnok, mintegy 50 néző. Vezette: N. Ionica (Olt megye) és T. Margarit (Argeș megye).

Sepsi–SIC: Rofel – Mátis 8/1 gól, Györkovács 1, Tăbăcaru 2, Roșu 4, Balogh 1, Bodó 10/1. Cserék: Saláta, Bratosin, Voloncs 1/1, Condurache 2. Edző: Vida Attila.

Marosvásárhely: Grosu – Serediuc 1 gól, Zsigmond 2, Moloci 10/3, Stângu 13, De Oliveira 4, Fărcaș 3. Cserék: Petrunea, Rad 1/1, Deac, Manole 3/1, Burnete, Bab, Mirun 1, Șuta. Edző: Georgeta Bucin.

Büntetőpercek: 8–18. Hétméteresek: 4–7 (értékesítve: 3–5).

– Jól játszottunk, azonban Tăbăcaru sérülése megtört minket, rögtön azután három gólt kaptunk gyors egymásutánban. Voltak jó pillanataink, mind védekezésben, mind támadásban, azonban nem voltak tartalékaink, kevesen voltunk – fogalmazott meccs után Vida Attila edző, aki nehéz meccsre számít vasárnap 13 órától a Nagybányai Extrem ellen, idegenben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük