Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pontot szerezni a FCSB ellen

Pontot szerezni a FCSB ellen Sport

Hatalmas érdeklődés övezi a Sepsi OSK vasárnapi, FCSB elleni összecsapását, minden eddiginél nagyobb tömeg fogja élőben követni a brassói Ifjúsági Stadionban 20.30-kor kezdődő találkozót. Az utóbbi fordulók kedvezőtlen eredményei miatt csak a pontszerzés lenne elfogadható a piros-fehérek számára, ám a bajnoki címre hajtó fővárosiaknak is lesz ebbe némi beleszólásuk.

A várakozástól elmaradó teljesítménnyel zárult a sepsiszentgyörgyiek legutóbbi bajnokija, a verhető ellenfélnek tartott Chiajna ellen nem sikerült pontokat gyűjtenie csapatunknak (2-1), a Concordia pedig azóta a Dinamót is legyűrte 3-2-re és beelőzte a jelenleg 12. OSK-t a rangsorban. A soron következő játéknapon még nehezebb lesz pontot szerezni, ugyanis az egyik legkedveltebb klubcsapat, a FCSB lesz az ellenfél.

– Nehéz hetünk volt az utóbbi eredmények tükrében, rendkívül nehéz dolgunk lesz egy nagyon erős csapat ellen, amely az országból egyedüliként szerepel az európai kupaporondon. Tudjuk, hogy értékesebb kerettel rendelkeznek, mint mi, és ugyan jelenleg második helyen állnak, de az utóbbi időben fejlődés állt be a játékukban. Reménykedünk benne, hogy a lehető legtöbbet kihozunk a mérkőzésből, de ehhez az kell, hogy ne ismételjük meg a múltban mutatott hibáinkat, mert ha újra ekkorákat tévedünk, esélyünk sem lesz. Biztos vagyok benne, hogy a fiúk mindent megtesznek a pályán a pozitív eredményért – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Suciu Valentin edző, aki szerint szervezettebb, összeszedettebb és fegyelmezettebb játékra van szükség ahhoz, hogy rátaláljanak a győzelem ízére.
Ami a sérült játékosokat illeti, Issa Thiaw továbbra sem bevethető, Claudiu Herea viszont az elmúlt napokban már a csapattal edzett, így valószínűleg játszani fog vasárnap.

– Sok játékvezetői tévedés érintett negatívan bennünket az utóbbi mérkőzéseken, amelyek nélkül esetleg más eredményeket értünk volna el. Frusztráló, hogy eltelt 12 forduló és mi vagyunk talán az egyedüli csapat, amely nem kapott egyetlenegy büntetőt sem, annak ellenére, hogy több szabálytalanság történt ellenünk, ezt a szakértők is beismerték. Ez van, vasárnap a legfontosabb, hogy ne kapjunk gólt, ha nem kapunk gólt, nyerünk egy pontot, ha sikerül betalálni egyszer, kétszer, annál jobb, de a legfontosabb, hogy koncentráltak legyünk – tette hozzá Suciu.

Hadnagy Attila csapatkapitány is megerősítette, hogy a héten nyugtalan volt a hangulat az öltözőben.

– Nyerni mentünk Chiajnára, és az utolsó pillanatban kikaptunk, ez érthetően megviselt mindenkit. Keményen dolgoztunk a héten, úgy érzem, készen állunk a FCSB elleni találkozóra. Minden meccs nehéz számunkra, ez a mostanira különösen igaz, a FCSB-t nem kell senkinek sem bemutatni, olyan értékes játékosaik vannak, hogy ha két külön tizeneggyel állnak fel az EL-ben és ellenünk vasárnap, akkor sem lepődhetünk meg. Mindig a bajnoki címért hajtanak, anyagilag talán a legjobban állnak az országban, de én azt hiszem, kihozhatunk egy jó meccset ebből, mert a nagycsapatok ellen – Viitorul, Krajova – eddig jó játékkal rukkoltunk elő – vetítette elő a 80-as mezszámú gólgyáros.

A 13. játéknap menetrendje: ma Medgyes–FC Botoșani (18 órától), Temesvári Poli–Krajovai CSU (20.30-tól); szombaton FC Viitorul–Jászvásári CSM (18 órától), Dinamo–Astra (20.30-tól); vasárnap Kolozsvári CFR–Juventus (18 órától), Sepsi OSK–FCSB (20.30-tól); hétfőn Voluntari–Concordia (20.30-tól).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük