Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ponthátrányban a címvédő

Ponthátrányban a címvédő Sport

Közel tíz hónap után elveszítette az élvonalbeli pontvadászat vezető pozícióját a címvédő Kolozsvári CFR, olyan körülmények között, hogy a bajnokság végéig pedig már csak négy forduló maradt hátra. Az új éllovas a trónkövetelő Krajovai Universitatea, amely 29 év szünet után lehet ismét bajnok.

A bajnokság hajrájában engedheti ki a kezéből a bajnoki címet a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata, miután a felsőházi rájátszás hétvégi fordulójában 2–2-es döntetlent játszott az Astra Giurgiu otthonában. A Dan Petrescu által irányított alakulat az előző körben hazai pályán vesztett a trónkövetelő Krajovával szemben, a zsinórban negyedik meccsüket megnyerő oltyánok pedig egy ponttal megelőzték a táblázatban a vasutasokat.

Hirdetés
Hirdetés

A címvédő kolozsváriak ebben az idényben az alapszakasz 5. fordulójától vették át a listavezető pozíciót, és csupán a 8. forduló után, mindössze egy hétre engedték át azt a Medgyesi Gázmetánnak. Szeptember 13. óta viszont a CFR állt az első helyen, az elmúlt 23 fordulóban vezette a tabellát. A Viitorul, a CFR és a Gázmetán után a Kraiovai U a negyedik csapat, amely ebben a bajnoki kiírásban az I. liga élére tud állni.
A playoff 6. fordulójában az olténiai alakulat Medgyesről hozta el a három pontot, vasárnap a FCSB-t fogadja hazai pályán, ezután a Botoșani vendége lesz, majd a gyurgyevói kiszállást követően hazai környezetben játszik az utolsó fordulóban, épp a CFR ellen.

A CFR vasárnap az Astra Giurgiu vendégeként, a 17. percben már kettővel vezetett Mario Rondon és Andrei Burcă góljaival (0–2). Mihai Bordeianu szerencsétlen labdaérintése után a laszti a saját kapuban landolt (1–2), majd a hajrában Denis Alibec megszerezte az egyenlítő találatot (2–2). A kolozsváriak jövő hétfőn a Gázmetánt fogadják hazai pályán, majd a FCSB vendégei lesznek, illetve az FC Botoșani-t látják vendégül a krajovai derbi előtt. Jelenleg egy pont Krajova előnye, és ha sikerül megőrizni az éllovas pozíciót a bajnokság végéig, akkor 29 év szünet után lehet ismét bajnok Olténia emblematikus csapata.
Labdarúgó I. liga, playoff, 6. forduló, eredmények: Medgyesi Gázmetán – Krajovai U 1–2, FCSB – FC Botoşani 1–1, Astra Giurgiu – Kolozsvári CFR 2–2.

 

A playoff rangsora:
1. Krajova 6 5 0 1 12–10 38
2. Kolozsvár 6 3 2 1 9–6 37
3. Astra 6 2 2 2 8–8 29
4. FCSB 6 1 3 2 11–10 28
5. Botoşani 6 1 2 3 6–8 28
6. Medgyes 6 0 3 3 4–8 25

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük