Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Padlót fogott a Sepsi-SIC

Padlót fogott a Sepsi-SIC Sport

Nem tudta borítani a papírformát török ellenfelével szemben a Sepsi-SIC, amely nagyarányú vereséget szenvedett az Orman Genclik együttesétől a női kosárlabda Európa-kupa rájátszásának első körében. A zöld-fehér mezes együttes rendkívül nehéz helyzetbe került a jövő heti ankarai visszavágó előtt, ahol óriási csodára lenne szükségük a 28 pontos hátrány ledolgozására.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi-SIC szerezte a találkozó első pontjait a büntetődobásait értékesítő Shaqwedia Wallace révén, de előnye nem tartott sokáig, mivel az Orman Genclik az 5. percben már kilencpontos vezetésre tett szert (6–15). Gyenge napot fogtak ki a háromszékiek, dobásaik pontatlanok voltak, a ziccerek kimaradtak, így az első negyed végére már tizenötpontos hátrányba kerültek (10–25). A második szakaszban Brianna Fraser és Wallace jóvoltából némiképp magára talált a Sepsi-SIC, a negyed derekára felzárkóztak 24–34-re, de a törökök nem engedték őket közelebb férkőzni, sőt, nagyszünetre visszaállították a korábbi különbséget (31–46).

Térfélcsere után nagyot küzdött a szentgyörgyi bajnokcsapat, olyannyira, hogy a 24. percre 8 pontra faragták le hátrányukat (41–49), ennél többre nem voltak azonban képesek, a hosszabb cserepaddal rendelkező ankaraiak ismét elléptek (43–57). Az utolsó negyedre egyoldalú találkozó alakult ki, az Orman végül 52–80 arányban diadalmaskodott. Folytatás jövő szerdán Ankarában.

– Sajnálom, hogy ily módon veszítettünk, szomorú vagyok emiatt, de gratulálok az ellenfélnek, ma sokkal jobbak voltak. Mindazonáltal nagyon büszke vagyok a csapatomra, és arra, amit eddig elértünk. Sok problémánk volt a csapatban, próbáljuk átvészelni ezt a nehéz periódust. Nem voltunk elég fegyelmezettek, de próbáltuk a lehető legtöbbet kihozni az adott helyzetből. El kellett jönnie egy ilyen meccsnek is, a csapat ereje abban fog megmutatkozni, hogy erre hogyan fogunk válaszolni. Nincs idő keseregni, fel kell állni és a következő meccsekre kell koncentrálni – szögezte le Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője.

Sok idejük nem jut pihenésre a zöld-fehér mezes lányoknak, mivel ma már a bajnokságban kell helytállniuk, 19 órától a CSM Târgoviște ellen mérkőznek a Sepsi Arénában. A KSE tegnapi Triumf Botoșani elleni idegenbeli mérkőzése a bukovinai csapat kérésére elmaradt.

Női kosárlabda Európa-kupa, rájátszás, 1. mérkőzés: Sepsi-SIC–Orman Genclik 52–80 (10–25, 21–21, 12–11, 9–23). Sepsi-SIC: Pasic 16/3, Wallace 8, Ghizilă 5, Orbán, Fraser 23/6. Cserék: Botos, Cătinean, Croitoru, Nemes, Podar. Edző: Zoran Mikes. Orman: Robinson 18/6, Fitik 12/6, Uzun 6/3, McCowan 27, Lucet 13/9–Gokdemir, Gezgin 2, Avci 2, Kartaltepe, Halac. Edző: Alper Durur. Kipontozódott: Wallace (35.).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások