Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötven meccs az élvonalban

Ötven meccs az élvonalban Sport

Tíz forduló lejárt az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság alapszakaszából, a 2018–2019-es idény első felében 332 labdarúgó kapott játéklehetőséget a bajnokságban. A legtöbb futballistát a sereghajtó FC Voluntari küldte pályára, míg a legkevesebbet a Sepsi OSK.

A Hivatásos Labdarúgó-liga kimutatása szerint az első tíz fordulóban az FC Voluntari foglalkoztatta a legtöbb, szám szerint 30 labdarúgót, a Dunărea Călăraşi 28-at, a Jászvásári Poli és a Kolozsvári CFR 27–27-et. Az ellenkező póluson a Sepsi OSK-t találjuk, mindössze 20 játékossal, míg a Medgyesi Gázmetán 21, a Hermannstadt pedig 22 futballistának biztosított játéklehetőséget.

Ezen labdarúgók közül mindössze tizenketten játszották végig az eddigi 900 percet, ketten a Sepsi OSK-tól: Niczuly Roland kapus (egy sárgalap) és Igor Jovanovic hátvéd (két sárgalap). A múlt pénteki, Dinamo elleni találkozó volt egyébként az 50. élvonalbeli mérkőzése a Sepsi OSK-nak!

Tíz forduló után a 8 találatig jutó krajovai Alexandru Mitriţă vezeti a bajnoki góllövőlistát, a Sepsi OSK gólfelelőse, Birahima Tandia négy gólnál jár. A legtöbb gólpasszt – négyet – szintén egy krajovai játékos, Alexandru Cicâldău osztott ki, Olimpiu Moruţannal (FCSB) és Dan Nistorral egyetemben, míg a sepsiszentgyörgyiek középpályása, Fülöp István hármat adott.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük