Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ott a rájátszásban a Sepsi FC

Ott a rájátszásban a Sepsi FC Sport

Hazai pályán játszó mindkét csapatunk vereséggel zárta a teremlabdarúgó élvonal alapszakaszának utolsó, 22. fordulóját, sem a KSE, sem a Sepsi FC nem tudta felvenni a versenyt jóval erősebb ellenfelével szemben, a kézdivásárhelyiek Székelyudvarhellyel szemben, míg a sepsiszentgyörgyiek Dévával szemben kapituláltak. A Sepsi FC bejutott a rájátszásba, a KSE a kiesés elkerüléséért a play-outban folytatja.

Egyértelműen a kapus Bunduc volt a KSE hőse, a szombati Székelyudvarhely elleni hazai mérkőzésen, a brassói hálóőr az első félidőben védéseivel szinte őrületbe kergette a Szőcs Lászlóval és Mányával felálló FK-t, amely nem mellesleg a bajnokság legjobb támadóerejével büszkélkedhet. Ettől függetlenül összejött a gólszerzés a vendégeknek, de helyzeteikhez mérten kevés tükröződött az eredményjelzőn is. Alig 20 másodperc telt el a mérkőzésből, amikor már Szőcs László egy szabadrúgást követően betalált, majd Kedei növelte előnyüket a 8. percben. A KSE gyors kontrákkal próbálta meglepni riválisát, ígéretes támadásait azonban nem tudta befejezni. A 10. percben Albu lövése Miklósról pattant hálóba, így alakult ki a félidő eredménye (1-2).

Kilenc perc kellett elteljen a második játékrészből, amíg újabb gólt jegyezhettünk fel, Szőcs passzát Mánya értékesítette, majd további két vendéggól született (1-5), mire Gajdó Tamás kapásgóljával szépíteni tudott a KSE (2-5). Az utolsó négy percre lehetőséget kapott a hazaiak cserekapusa, Daczó, továbbá Oláh mellé lőtt egy csapathibák miatt kiutalt tízméterest, és még három vendéggól született.

Teremlabdarúgó 1. liga, alapszakasz, 22., utolsó forduló: Kézdivásárhelyi KSE–Futsal Klub Székelyudvarhely 2-8 (1-2), gólszerzők: Miklós 10. – öngól, Gajdó T. 34., illetve Szőcs László 1., Kedei 8., Mánya 29., Biró 31., Miklós 32., Gálfi 38., Hadnagy 39., 40. KSE: Bunduc – Gáll, Gajdó T., Albu, Căşineanu (cserék: Daczó – Gajdó Sz., Oláh, Bakk, Rancz, Erős, Niczuly, Szabó). Edző: Gazda József. Székelyudvarhely: Grigoraş – Szécsi, Biró, Mánya, Szőcs László (cserék: Klein – Gálfi, Hadnagy, Boda, Szőcs Lóránt, Mihály, Kedei, Miklós). Edző: Jakab Zoltán.

Vasárnap délután a Sepsi FC sem volt könnyebb helyzetben, ugyanis a kiváló játékerőt képviselő Dévai Autobergamo látogatott a Szabó Kati Sportcsarnokba. Remek iram és szép gólok jellemezték a találkozót, amelynek első félidejében derekasan állták a sarat Farkas Attila tanítványai, bátran kontráztak és fegyelmezetten védekeztek a zöld-fehér mezesek. Robert Matei már a 2. percben beköszönt, amire Bocz József egykettőre válaszolt, ám gyors egymásutánban újabb két gólt kasszíroztunk (1-3). A második játékrészben csak a vendégek akarata érvényesült, így alakult ki a végeredmény: Sepsi FC – Dévai Autobergamo 1-7 (1-3), gólszerzők: Bocz 5., illetve R. Matei 2., Ribeiro 6., 25., 36., Nuno Coco 6., Obadă 23., 38. Sepsi FC: Kisgyörgy – Máté, Pavel, Ţicalo, Kanyó (cserék: Papp – Bocz, Bende, Incze, Veress, Ghinea, Pulugor, Bartos, Czintos). Edző: Farkas Attila. Dévai Autobergamo: Toniţă – R. Matei, C. Matei, Obadă, Pânzaru (Iancu – Ferreira, Tacot, Drăgoiu, Ignat, Nuno Coco, Kovács, Ribeiro). Edző: Florin Ignat.

Mivel tegnap este az újdonsült kupagyőztes Temesvári Informatika becsülettel megvédte esélyeit, és 5-1-re legyőzte Resicabányát, így biztossá vált, hogy a nyolcadik, utolsó rájátszást érő helyen a Sepsi FC végzett. A sereghajtó KSE Resicabányával és Kolozsvárral küzd a play-outban. A további program: Jászvásári Poli–Dunărea Călărași (ma 16 órától), Marosvásárhelyi City’us–Galaci United (ma 18.30-tól).

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük