Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ötödik hely az Ágyúsoknak

Ötödik hely az Ágyúsoknak Sport

A Háromszéki Ágyúsok magabiztos győzelmével zárult a romániai jégkorong-bajnokság ötödik pozíciójáért kiírt helyosztója. A kék-narancs mezesek a Bukaresti Steauát fektették két vállra, és előzték meg a rangsorban. A bajnoki címet a Csíkszeredai Sportklub hódította el, amely így az Erste Liga mellett a hazai bajnokságot is megnyerte.

A Román Jégkorong-szövetség döntése értelmében a hatpontos előnnyel rendelkező háromszékieknek elegendő volt egy győzelem, hogy bebiztosítsák maguknak az ötödik helyet a Steaua ellenében, a fővárosiaknak ugyanehhez két sikerre lett volna szükségük. A Brassóban tartott kedd esti összecsapást jól indították a Háromszéki Ágyúsok, kihasználva emberelőnyüket a 9. percben vezetést szereztek Bíró Ottó góljával (0–1). Az első harmad végén a háromszéki együttes növelni tudta előnyét, a 20. percben Róth Zoltán átadását követően Szergej Pajor lőtte a korongot a kapuba (0–2).

Hirdetés
Hirdetés

A második harmad is kedvezően indult a mieink számára, előbb kivédekeztek egy kettős emberhátrányt, majd a 35. percben Sándor Zoltán is feliratkozott a gólszerzők listájára (0–3). Ezt követően kissé hátra dőltek az Ágyúsok, amit rögtön taksált is a bukaresti gárda, Andrei Filip 71 másodperc leforgása alatt kétszer is eredményes volt (2–3), visszahozva játékba csapatát az utolsó felvonásra.

A zárószakaszban azonban már nem bízott semmit a véletlenre az újonc, uralta a játékot, a 45. percben Antal Alfréd lenyugtatta a kedélyeket, majd az 59. percben Horváth Pál beállította a 2–5-ös végeredményt. A Háromszéki Ágyúsok – bár nem jutottak be az első négy közé – derekasan helytálltak fennállásuk első idényében, az alapszakaszban 13 győzelem mellett 15 vereséget jegyeztek, majd simán megnyerve a helyosztót, megszerezték az ötödik helyet a bajnokságban.

A bajnoki döntőnek számító találkozón az újdonsült Erste Liga-győztes Csíkszeredai Sportklub kedden este 4–3-ra legyőzte a Gyergyói Hoki Klubot. A csíkiak lettek az aranyérmesek, a gyergyóiak pedig az ezüstéremmel vigasztalódhattak – míg az Erste Ligában bronzérmet szereztek.

Eredmények: Bukaresti Steaua–Háromszéki Ágyúsok 2–5 (0–2, 2–1, 0–2), gólszerzők: Andrei Filip (37., 38.), illetve Bíró Ottó (9.), Szergej Pajor (20.), Sándor Zoltán (35.), Antal Alfréd (45.), Horváth Pál (59.); Csíkszeredai Sportklub–Gyergyói Hoki Klub 4–3 (0–2, 3–0, 1–1), gólszerzők: Rokaly Szilárd (34.), Evgeni Skacskov (35.), Péter Balázs (37.), Becze Tihamér (59.), illetve Imre Patrik (2.), Bodó Christopher (18.), Ferencz-Csiki Róbert (42.).

A bajnokság végső rangsora: 1. Csíkszeredai Sportklub, 2. Gyergyói Hoki Klub, 3. Brassói Corona, 4. Galaci CSM, 5. Háromszéki Ágyúsok, 6. Bukaresti Steaua, 7. Sapientia U23, 8. Sportul Studențesc.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások