Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összedőlhet a rendszer

Összedőlhet a rendszer Sport

Minden idők legeredményesebb sepsiszentgyörgyi csapata, a Sepsi–SIC női kosárlabda együttese „több, mint katasztrofális helyzetben van” – mondta pénteken Ambrus József, a klub vezetőségi tagja. A szebb jövő reményében Kovászna Megye Tanácsa rendkívüli ülésén úgy döntött: befizeti a rá jutó 34 300 lejes tagsági díjat.

 

Sepsiszentgyörgynek 550 éves történelme során csapatsportban a Sepsi–SIC-en kívül nem volt soha országos bajnoka, de még dobogó közelébe jutó együttes sem – szögezte le Ambrus József. A megyei tanácsos azt mondja: ezzel együtt a csapat helyzete katasztrofális.

– Ha azt mondom, hogy az egyesület helyzete kritikus, akkor nagyon finoman fogalmazok. Egyelőre ugyanis a ma előterjesztett összeg az egyesület nem sportjellegű tevékenységére fordítható (iroda, könyvelés). A valódi tevékenységre szánt összeget egyelőre nem lehet átutalni, mert a megváltozott sporttörvény szerint az eddigitől eltérő módon, szerződés alapján lehet finanszírozni a helyi csapatokat, ahhoz pedig módszertant kell kidolgozni – magyarázta Ambrus, aki ez ügyben a megyei tanács szakapparátusának segítségét kérte.

A szakember, aki – hogy látszódjon, miről van szó – kitett az asztalra „néhány darabot” az elmúlt évben nyert kupákból, megerősítette: a csapat beiratkozott az Eurokupába, a lányok edzenek – de pénz nélkül nem fog menni.

Tamás Sándor emlékeztetett: Kovászna Megye Tanácsa az elmúlt öt évben 3,7 millió lejjel támogatta csapatot. A tanácselnök szerint más megyékhez viszonyítva a Sepsi–SIC lényegesen kisebb összegből lényegesen nagyobb eredményt tudott elérni: az elmúlt négy évben kétszer nyert bajnokságot és kétszer Románia-kupát.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük