Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Összecsap az OSK és az FK

Összecsap az OSK és az FK Sport

A tervek szerint jövő héten két barátságos mérkőzéssel folytatja felkészülését az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság június közepi újraindulására gyúró Sepsi OSK. A sepsiszentgyörgyiek a másodosztályos FK Csíkszereda ellen lépnek pályára, a találkozók zárt kapusak lesznek.

Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy az I. liga a 12–14-ei hétvégén folytatódik, legalábbis Ionuț Stroe ifjúsági és sportminiszter nyilatkozata szerint, aki úgy véli, a mostani állapotok lehetővé teszik, hogy –a Bundesliga előírásaihoz hasonlóan – felharsanjon a kezdő sípszó az élvonalban. Amennyiben valóban így lesz, akkor tartani lehet az előzetes ütemtervet: a playoffban két hétközi fordulóval (június 24–25., július 8–9.) a július 18–19-i hétvégén bajnokot avathatnak, míg a playoutban augusztus elsejéig kergethetik a labdát. Mint ismeretes, a felsőházban még nyolc fordulót kell lejátszani, míg az alsóházban tizenkét forduló van hátra az idény végéig. Jelenleg a CFR vezeti a bajnokságot 30 ponttal, négy egység lemaradással követi őt a FCSB és a Krajova. Kiesőjelölt a Chindia (14 pont) és a Voluntari (12), míg a Clinceni (14) osztályozós helyen áll, de csak egy pont a hátránya bentmaradást érő, 11. helyet elfoglaló Jászvásár mögött.

A II. ligában június végén folytatódhatnak a küzdelmek, de csak az első hat helyen álló csapat, az Aradi UTA, a CS Mioveni, a Turris-Oltul Turnu Măgurele, az FC Argeş, a Petrolul Ploieşti és a Rapid küzdhet majd playoffcsoportban a feljutást jelentő két helyért, illetve az osztályozót érő 3. pozícióért.

Hirdetés
Hirdetés

A Hivatásos Labdarúgóliga (LPF) összefoglalta a szigorú előírásokat, amelyeket a kluboknak mindaddig be kell tartaniuk, amíg a koronavírus-járvány teljesen lecseng. A szabályozásokat a már több mint egy hete újraindult német bajnokság mintájára készítették el. Ennek alapján a stadiont három zónára osztották fel: a belső, azaz a játéktér, a lelátó, illetve a stadion környéke. A belsőben legtöbb száz személy tartózkodhat, beleértve a huszonkét kezdőjátékost, a cserepadon helyet foglaló húsz labdarúgót és a szakmai stábot, a négy játékvezetőt, a játékmegfigyelőt, a hat labdaszedőt, a négy-négy mentőst és hordágyvivőt, a nyolc TV-kameramant és az öt fotóriportert.

A lelátóra legtöbb nyolcvan személy ülhet, ebbe a csoportba a két együttes játékosai, delegátusai, a játékvezető-megfigyelő tartozik. Tizenhét akkreditált újságíró követheti a meccset a helyszínről. A stadion környékén huszonegyen lehetnek, ide a rendfenntartók és a tévéközvetítő személyzet juthat be.

Forgatókönyvszerű a csapatok érkezése a sportlétesítménybe, azt is előírják, hogy legalább tíz percnek el kell telnie a két együttes stadionba lépése között. A bemelegítésre sem vonulhat a két csapat egyszerre, a partjelzők az öltözők előtt ellenőrzik a felszerelést. A kezdő sípszó előtt nincs közös bevonulás, elmarad a kézfogás, a csapatfotózás. A lefújást követően a sajtó munkatársai csak szabadtéren készíthetnek interjút, a kötelező sajtótájékoztatót online közvetíti a hazai klub.

A tervek szerint a Sepsi OSK két barátságos mérkőzést játszik az FK Csíkszereda ellen, mindkét találkozót nézők nélkül rendezik. Az első meccset június 3-án Csíkszeredában, a másodikat június 6-án, Sepsiszentgyörgyön játsszák, ezekkel az összecsapásokkal tesznek pontot a csíkiak a 2019/2020-as furcsa szezon végére. Az FK közleménye szerint ezt követően háromhetes vakáció vár a csapatra, majd június 29-én kezdik a felkészülést a 2020/2021-es idényre.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük