Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

OSK: jövőre is az élvonalban

OSK: jövőre is az élvonalban Sport

1–1-es döntetlennel zárta a medgyesi kiszállást a Sepsi OSK labdarúgócsapata. A piros-fehérek gyakorlatilag tét nélkül léptek pályára a meccsen, ugyanis Voluntari előző esti botlásával matematikailag is biztosított lett számukra a bennmaradás. Az új cél számukra a rájátszás második helye, ehhez vasárnap az idény utolsó hazai mérkőzésén, 18 órától a jelenlegi második Botoșanit kell legyűrni.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, akik már az 5. percben előnyhöz jutottak, gyakorlatilag első támadásukat gólra váltották Pustai tanítványai, Chamed jobboldali beadásánál Iulian Cristea fejjel mattolta Niczulyt. Nem tartott sokáig a házigazdák gólöröme, erről Tandia és Fülöp gondoskodott alig húsz perc múltán, előbbi mesteri átadását utóbbi továbbította hálóba (1–1). A nemrég 28. életévét betöltő Fülöp bombaformában játszik, zsinórban negyedik meccsén volt eredményes, a rájátszásban már hét gólnál tart, összességében pedig kilenc találat fűződik a nevéhez.

Szünetig kevés említésre méltó esemény történt a pályán, annál több a második játékrészben, amelynek elején Fülöp rendkívül közel állt ahhoz, hogy szabadrúgásból is túljárjon Pleșca eszén. A 60. perctől felélénkült a játék, és igencsak meggyűlt Niczuly dolga a kapuban, a kézdi hálóőr azonban derekasan állta a sarat a medgyesi próbálkozások kereszttüzében. Mario Rondon vezényletével a házigazdák egyre rohamozták a szentgyörgyi kaput, de csak a kapufát tudták eltalálni. A védekezésre összpontosító piros-fehérek Hamed révén biztosíthatták volna be a győzelmet, de a 18 éves középpályás kapussal szemben kihagyta a ziccert. A 74. percben Daisuke Sato begyűjtötte második sárgalapját, de társai nélküle is kivédekezték a hátralevő húsz percet. A ráadás percei is tartogattak izgalmakat, de Rondon újfent nem tudta megszerezni a győztes találatot, maradt az 1–1.

– Büszke vagyok a játékosaimra, újfent bebizonyították, hogy kiváló jellemük van, az edzéseken is maximálisan odateszik magukat, és mindig azon vannak, hogy a lehető legtöbbet nyújtsanak, Decemberben már előrevetítettem, hogy tavasszal egy teljesen más csapatot láthatnak, és így is lett, véleményem szerint mi vagyunk a legjobb csapat a rájátszásban – értékelt a mérkőzés után Eugen Neagoe vezetőedző, aki egyúttal drasztikusnak nevezte Benjamin Kuku hat meccsre szóló eltiltását a Temesvár elleni kiállítása miatt.

Mint ismeretes, a május 15-ei találkozó 36. percében Kuku és Denis Harut csúnyán összeütközött a kezdőkörben, és utóbbit mentő szállította kórházba. Az incidensért Kukut kiállították, és utólag a fegyelmi bizottság hatfordulós eltiltással, valamint tízezer lejes pénzbírsággal sújtotta a nigériai labdarúgót.

Labdarúgó I. liga, play-out, 12. forduló: Medgyesi Gázmetán – Sepsi OSK 1–1 (1–1), gólszerzők: Cristea (5.), illetve Fülöp (25.).

Gázmetán: Pleșca – Crețu, Sîrghi, Constantin, Bușu – Chamed (Romeo, 46.), Cristea, Rosado (Buziuc, 80.) – Olaru (Tîrcoveanu, 68.), Rondon, Caiado. Edző: Cristian Pustai.

Sepsi OSK: Niczuly – Dalmau, I. Ursu, Ghinga, Sato – Petrovic, Gorrin (Ross, 63.) – Tandia, Fülöp, Hamed (Dima, 77.) – Simonovski (Filipe Oliveira, 82.). Edző: Eugen Neagoe.

Sárgalap: Rosado (36.), illetve Simonovski (37.), Sato (69., 74.). Kiállítva: Sato (73.).

A forduló további eredményei: Bukaresti Juventus–Concordia Chiajna 1–3, Dinamo–FC Voluntari 2–0, FC Botoşani–Temesvári Poli 0–0. A 13. forduló programja: FC Voluntari–Concordia Chiajna (szombat, 17.30 óra), Sepsi OSK–FC Botoşani (vasárnap, 18 óra), Medgyesi Gázmetán–Bukaresti Juventus (hétfő, 18 óra), Temesvári Poli–Dinamo (hétfő, 20.45 óra).

A rangsor:

  1. Dinamo 12    10    0      2      26 – 9      50
  2. Botoşani 12 3      5      4      9 – 9 34
  3. Sepsi OSK 12    6      5      1      21 – 13    33
  4. Chiajna 12    4      3      5      11 – 14    29
  5. Medgyes 12 5      4      3      15 – 13    27
  6. Voluntari 12 3      2      7      12 – 18    25
  7. Temesvár 12    2      4      6      8 – 13      24
  8. Juventus 12    3      1      8      7 – 20      16
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük