Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

OSK: győzelemre hangolva!

OSK: győzelemre hangolva! Sport

Szászmedgyesre látogat szombaton a Sepsi OSK labdarúgócsapata, 17 órától a Gázmetán vendégeként igyekszik pontokat szerezni az I. liga 13. fordulójában. A koronavírus újra lesújtott a csapatra, a legutóbbi tesztelés során kiderült, két játékos és a szakmai stáb egyik tagja fertőződött meg.

A Sepsi OSK az előző körben hazai pályán játszott 2–2-es döntetlent a csapat mumusának számító FC Botoşani-nal, amelyet még egyszer sem bírt legyűrni. A sepsiszentgyörgyi együttes legutóbbi két hazai mérkőzésén mindössze két pontot szerzett, Leo Grozavu vezetőedző szerint idegenben kéne pótolni az elmulasztott esélyeket.

Hirdetés
Hirdetés

– Minden bajnoki mérkőzés fontos, de ha tekintetbe vesszük, hogy a legutóbbi két hazai mérkőzésünkön értékes pontokat hullattunk el, felértékelődik a szombati kiszállás, annál is inkább, mivel közeledik az odavágó-sorozat vége. Lényeges, hogy minél több pontot szerezzünk, mivel tavasszal nehezebb lesz, háromnaponta meccsek lesznek, ráadásul nyitásként négy kemény forduló vár ránk. Egyszóval, pontokat kell gyűjteni, Medgyesre sem kirándulni megyünk, hanem pontokért, legyen az egy vagy akár három. Jó csapattal találkozunk, értékes játékosokkal, akik mindent megtesznek a győzelemért. Biztos vagyok benne, hogy nehéz feladat áll előttünk – nyilatkozta szokásos meccs előtti sajtótájékoztatóján az 53 éves szakember, aki bízik a játékosai megfelelő hozzáállásában, és abban, hogy kellő összpontosítással a győzelem is összejöhet.

A medgyesiek az előző körben 3–1-re kikaptak Craiovától, négy győzelemmel és egy döntetlennel jelenleg a ranglista tizedik helyét foglalják el, ugyanakkor legutóbbi négy hazai mérkőzésükön nem tudtak nyerni. Ezzel szemben az öt győzelmet és ugyanannyi döntetlent összegző Sepsi OSK a negyedik helyen áll. Ami a két együttes közötti örökmérleget illeti, az eddigi nyolc találkozón két alkalommal tudott nyerni az OSK, három döntetlen mellett.

A csapatot érintő legújabb hírek szerint a szerdai, kötelezően előírt PCR tesztelés két játékos és a szakmai stáb egyik tagja esetében pozitív mintavétellel zárult. Az érintettek tünetmentesek, de a szabályozásoknak megfelelően a klub azonnal elkülönítette őket.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, a 13. forduló műsora: ma 18 órától FC Botoşani – Astra Giurgiu, 20.30-tól FC Dinamo Bukarest – Jászvásári Politehnica; szombaton 12.30-tól Academica Clinceni – FC Argeş, 17 órától Medgyesi Gázmetán – Sepsi OSK, 19.30-tól Chindia Târgoviște – FC Viitorul; vasárnap 18.15-től AFC Hermannstadt – FC Voluntari, 21 órától Kolozsvári CFR – FCSB; hétfőn 19 órától Aradi UTA – Universitatea Craiova.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások