Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

OSK-győzelem az edzőmeccsen

OSK-győzelem az edzőmeccsen Sport

Gólgazdag edzőmeccset vívott tegnap délben a Krajova elleni összecsapásra készülő Sepsi OSK a vendég FK Csíkszeredával. A sepsiszentgyörgyi stadion edzőpályáján az élvonalban érdekelt piros-fehérek érvényesítették a papírformát, és 7–1-es könnyed sikert arattak az első hazai meccset megelőző főpróbán. Vasárnap már a három pont lesz a tét.

A felkészülés elején járó, III. ligás FK Csíkszereda volt a Sepsi OSK vendége szerdán délben, a két székely gigász összecsapása az edzőmeccsek megszokott színvonalát hozta, voltak szép, kidolgozott helyzetek, de tévedések is. A szintkülönbség egyértelműen érződött a csapatok játékán, az élvonalban balul rajtoló szentgyörgyiek érthető módon a fizikai megterhelés miatt fáradtabb ellenfelük fölé nőttek. De ami lényegesebb, mindkét oldalon lehetőség nyílt a taktikai elemek tesztelésére, különféle játékszituációk gyakorlására, de az edzői stábok a próbajátékon levő futballistákat is figyelemmel követhettek „munka” közben.

Félidőben már négy gól volt az OSK előnye, a végén 7–1 arányban nyertek. Érdekesség, hogy a csíkszeredai kispadon az a Suciu Valentin foglal helyet, akinek vezényletével a Sepsi OSK a IV. ligából egészen az élvonalig masírozott.

Felkészülési mérkőzés: Sepsi OSK–FK Csíkszereda 7–1 (4–0).

Sepsiszentgyörgy, stadion melletti edzőpálya, mintegy 300 néző. Vezette: Cristian Moldoveanu. Sepsi OSK: Fejér – De Moura, Rus, Jovanovic, F. Ștefan, Velev, Tiago, Mensah, Dodoi, Prosser, Simonovski. Játszott még: Ursu, Sato, Vașvari, Veress, Drăghici, Tandia, Hamed, Hadnagy.

FK Csíkszereda: Somogyi – Mitra, Vizi, Majzik, Berde, Antal, Jebari, Györgyi, Veress, Magyari, Hodgyai. Játszott még: Horváth – Lakatos, Szőcs, Csürös, Bara, Fabio, Pál, Eder, Cseglődi, Bajkó.

Gólszerzők: Simonovski (10. – tizenegyesből, 28.), Dodoi (14.), Jovanovic (24.), Sato (50.), Hadnagy (64.), Tandia (76.), illetve Pál (84.).

A Sepsi OSK a tegnapi meccs után közleményben jelentette be, hogy újabb idegenlégióst szerződtetett le. A klubnak sikerült megegyeznie a ghánai válogatott Joseph Mensah-val, a 24 éves középpályás egy évre szóló szerződést írt alá, plusz egy év hosszabbítási opcióval. A futballista legutóbb a dán Horsens játékosa volt, de korábban megfordult a hazájabeli Liberty Professionnals Accra csapatánál, illetve a cseh Slavia Prágánál is. Az edzőmeccsen szintén pályára lépő portugál Tiago Morgado sorsáról még nem döntött az edzői stáb. Korábban kiderült, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak Jure Obsivac hátvéddel, akinek megköszönték a klubért tett erőfeszítéseit, és sok sikert kívántak neki.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások