Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

OSK: értékes pont idegenből

OSK: értékes pont idegenből Sport

Az Astra Giurgiu otthonába látogató Sepsi OSK kiegyezett a döntetlenben szombaton, a labdarúgó I. liga 3. fordulójában. A sepsiszentgyörgyi együttes már a mérkőzés legelején hátrányba került, azonban Eugen Neagoe mesterien avatkozott játékba, csereként pályára küldött játékosai kiharcolták az egy pontot. Folytatás szombaton este a vendég Jászvásár ellen.

 

Alig kezdődött meg a gyurgyevói mérkőzés máris hátrányba került a megszokott piros-fehér szerelés helyett ezúttal zöldben futballozó Sepsi OSK, a 3. percben a házigazdák gyakorlatilag első helyzetüket gólra váltották. Lullaku beadását Laurenţiu Buş pöckölte hálóba (1–0), Niczuly ugyan beleért a labdába, de nem tudta megállítani azt. A szentgyörgyi válasz a 14. percben érkezett, amikor Nouvier beívelését Hamed fejelte rá, azonban pontatlanul. A kánikulában lejátszott találkozó ezután ellaposodott, a következő említésre méltó eseményre egészen a 39. percig kellett várni, amikor Erico Da Silva fejese kevéssel kerülte el Niczuly kapuját.

Térfélcsere után is folytatódott a hazai dominancia, a 46. percben Niczuly újabb góltól mentette meg csapatát, miután bravúrosan hárította Buş lövését, majd a kipattanóra lecsapó Balaur próbálkozását is. Az 53. percben Neagoe mester egy merész húzással mindkét hátralevő cseréjét felhasználta, pályára küldte a csapatnál most debütáló Mensaht és Simonovskit, és mint utóbb kiderült, nagyon jól tette! Csak összehasonlításképpen, ekkortájt lépett pályára az Astránál nagy tiszteletnek örvendő „tékozló fiú” Alibec is, aki viszont nem jelentett veszélyt a háromszéki kapura nézve.

Kilenc perc elteltével Neagoe kettős cseréje beérett, Mensah leszaladta védőjét a jobboldalon, majd zseniálisan passzolt Simonovski elé, aki köszönte szépen, és közelről a hálóba kotorta a játékszert (1–1). A 71. percben Tandia akár a három pontot is megszerezhette volna csapatának, remek lövése centiméterekkel tévesztett célt, majd alig pár perccel később ugyancsak ő hozta helyzetbe Simonovskit, aki ezúttal elpuskázta a lehetőséget. A hátralevő időben említésre méltó esemény nem történt, erről gondoskodott a sepsiszentgyörgyi védelem. 1–1 lett a vége, a Sepsi OSK fennállása során először szerzett pontot Gyurgyevóban, megérdemelten – tegyük hozzá! Három mérkőzésen négy pont a mieink mérlege, ezzel a középmezőnyben helyezkednek el a ranglistán.

A játékosokon kívül jár a taps a Székely Légió azon tagjainak is, akik elkísérték a csapatot a Duna-parti kiszállásra, és lankadatlanul biztatták őket 90 percen át! Az ürességtől kongó Marin Anastasovici Stadionban kitűnően érvényesült a székely skandálás. Még sok ilyen élményt nekik, nekünk!

A Sepsi OSK a következő fordulóban, szombaton 21 órától a Jászvásári Polit fogadja, de ezt megelőzően kedden 17 órától a szaúd-arábiai Al Faisaly ellen játszik felkészülési mérkőzést Tatrangon.

 

Mestermérleg

Eugen Neagoe, Sepsi OSK: „Nem tudom mennyire voltam inspirált, talán nem döntöttem a legjobban, amikor a kezdőcsapatot összeállítottam, mert a Krajova elleni találkozóhoz viszonyítva két helyen is változtattam. De ez kevésbé fontos, mert én bízok minden játékosomban. Sajnos nagyon rosszul kezdtünk, és hamar gólt kaptunk. Később aztán több helyzetet is kidolgoztunk, de csak egyszer sikerült betalálnunk. Úgy gondolom, hogy a játék képe alapján igazságos eredmény született, de mégis kissé csalódott vagyok, mert bízom a csapatunkban, erős egységet alkotunk, és szeretnénk minél több meccset megnyerni. Nem szeretek veszíteni, mindig azért dolgozunk, hogy a következő mérkőzésünket megnyerjük.”

 

Statisztika

Labdarúgás, I. liga, 3. forduló, Gyurgyevó, Marin Anastasovici Stadion: Astra Giurgiu–Sepsi OSK 1–1 (1–0). Vezették: Adrian Cojocaru (Galac), Mihai Marica (Beszterce), Adrian Popescu (Craiova).

Astra: Iliev – Belu, Erico, Bejan, Stan – Mrzljiak, Biceanu (Begue, 70.), Balaure, Roșu (Moise, 82.), Buș (Alibec, 57.) – Llullaku. Edző: Marius Măldărășanu. Sepsi OSK: Niczuly – De Moura, Viera, Jovanović, Sato – Velev, Vașvari, Hamed (Drăghici, 36.), Fülöp (Simonovski, 53.), Nouvier (Mensah, 53.) – Tandia. Edző: Eugen Neagoe.

Gólszerzők: Buș (3.), illetve Simonovski (62.). Sárga lap: Buș (52.), Stan (83.), illetve Nouvier (31.), Simonovszki (54.), Mensah (73.)

A 3. forduló további eredményei: Krajovai CSU–FC Botoşani 2–2, Kolozsvári CFR–Concordia Chiajna 2–1, FC Hermannstadt–Dunărea Călăraşi 1–1. A tegnap esti FCSB–Jászvásár összecsapás lapzártánk után kezdődött. A mai program: 18 órától Viitorul–FC Voluntari, 21 órától Medgyesi Gázmetán–Dinamo.

A 4. forduló programja: pénteken 21 órától Botoşani–Astra Giurgiu; szombaton 18 órától Chiajna–Hermannstadt, 21 órától Sepsi OSK–Jászvásári Poli; vasárnap 15.30-tól Dunărea Călăraşi–Krajova, 18 órától Voluntari – Kolozsvári CFR, 21 órától Medgyesi Gázmetán–FCSB; hétfőn 21 órától Dinamo–Viitorul.

 

A Sepsi OSK klub azon személyek tudomására hozza, akik még nem jelentkeztek előjelzett bérletükért, de továbbra is igényt tartanak arra, hogy írásban jelezzék szándékukat, illetve jelentkezzenek legkésőbb augusztus 7-én, kedden 16 óráig a klub titkárságán. Aki az adott időpontig nem jelentkezik, elveszíti jogosultságát a bérletre. A Jászvásári Politehnica elleni mérkőzésre szóló belépők árusítása augusztus 8-án, szerdán 10 órától kezdődik.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük