Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Országjáró trikolórok

Országjáró trikolórok Sport

A román labdarúgó-válogatott fennállásának 100. évfordulójához kapcsolódó dokumentumok egyikében olvasható, hogy a nemzeti csapat Románia jelenlegi területének 17 városában játszott hivatalos vagy barátságos mérkőzéseket, egy mérkőzésre pedig az észak-bukovinai, jelenleg Ukrajna részét képező Cernăuți (Csernovic, Csernyivcki) városban került sor, nem sokkal a megalakulás után, 1922-ben, amikor az a terület még Romániához tartozott közigazgatásilag.

Hirdetés
Hirdetés

Az 1931–1966 közötti időszakban minden válogatott mérkőzésnek Bukarest volt a házigazdája, de más időszakokban feliratkozott a helyszínek listájára egy vagy több mérkőzéssel 16 erdélyi és romániai város: Marosvásárhely, Kolozsvár, Temesvár, Nagyvárad, Arad, Vajdahunyad, Nagyszeben, Brassó, Suceava, Iași (Jászvásár), Piatra Neamț (Karácsonkő), Ploiești, Buzău, Giurgiu, Craiova és Konstanca. A felsoroltak közül hét városban csak egy-egy mérkőzésre került sor, például Marosvásárhelyen, ahol az 1983-as barátságos mérkőzésen Románia 3–1-re legyőzte Törökországot, egyik gólszerző Bölöni László.

Két játéknap után Románia az utolsó helyen áll a Nemzetek Ligája B divíziójában, három ponttal lemaradva Montenegró mögött. Legközelebb szombaton 21.45-től játszanak a Giulești Arénában Finnország ellen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük