Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Örömhír a román „csikócsapatnak”

A kétkedéseket és aggodalmaskodó találgatásokat eloszlatva, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) közölte a Román Labdarúgó-szövetséggel (FRF), hogy a román utánpótlás válogatott számára nem változnak az olimpiai részvétel feltételei.

Hirdetés
Hirdetés

A tokiói olimpiára a tavalyi U21-es Európa-bajnokság egyik elődöntőjének veszteseként, tehát az 1-4. helyezettek egyikeként jutott ki a román válogatott. Mivelhogy a koronavírus-világjárvány miatt az olimpiát egy évvel elhalasztották, a futballtornával kapcsolatosan elterjedt az a hír, hogy számos játékos nem lehet ott, mert túllépik a korhatárt. A FIFA közölte, hogy az olimpia halasztásának dacára a focitornán ott lehetnek azok a játékosok, akik a részvételt kiharcolták.

A legutóbbi U21-es Európa-bajnokság selejtezői 2017 márciusában kezdődtek, 2018 novemberéig tartottak, a döntő torna 2019 júniusában volt, az olimpia idén lett volna. Az U21-es és U23-as válogatott tehát általában négy évet tölthet együtt, ez a négy év most öt évre hosszabbodik. Külön a játékosokról nem közöltek részleteket, de az tény, hogy például Adrian Rus, a Sepsi OSK volt hátvédje, a román U21-es, U23-as és felnőtt válogatott tagja 1996. március 18-án született, az olimpiáig a 25-ik életévét is betölti! Legrosszabb esetben – a szabályok szerint – ő a három olyan kivétel egyikeként lehet ott a csapatban, akiknél az életkor nem számít.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük