Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Októberben az Euroligáért

Októberben az Euroligáért Sport

Megismerte ellenfeleit a legrangosabb nemzetközi kupasorozat, az Euroliga selejtezőjében a bajnoki címvédő Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata. A hatszoros bajnok és hétszeres kupagyőztes együttes leigazolt egy északmacedón légióst és meghosszabbította Ioana Ghizilă szerződését.

Hirdetés
Hirdetés

A pénteki sorsolás szerint a háromszéki klub a görög Olimpiakosz és a szerb Crvena Zvezda ellen küzd a csoportkörbe jutásért. A selejtezőcsoport első helyezettje a főtáblára jut, a második és a harmadik pedig az Európa-kupában folytatja. A selejtezőt október 11. és 13. között rendezik.

A Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) tájékoztatása alapján az Euroliga új idényére 22 klub nevezett, amelyből 13 együttes már biztosan főtáblás, köztük a címvédő Sopron Basket. A selejtezőn kilenc csapat érdekelt, amelyek három hármas csoportban küzdenek a három továbbjutó helyért.

A selejtezős ellenfelek megismerése után az is kiderült, hogy kivel játszhatnak a főtáblán a sepsiszentgyörgyiek attól függően, hogy az Euroligában, vagy az Európa Kupában lesznek érdekeltek. Amennyiben a Sepsi-SIC sikerrel abszolválja az Euroliga-selejtezőt, akkor a főtáblán az A csoportban a török Fenerbahce, a cseh ZVVZ USK Praha, a francia Bourges Basket, a spanyol Valencia BC, a magyar Atomerőmű KSC Szekszárd, a lengyel BC Polkowice és az olasz Virtus Segafredo Bologna lesz az ellenfele. Ha a selejtezőben a második helyen végeznek, akkor az Európa-kupában folytatják, ahol az E csoportban a török Nesibe Aydin és Bursa BSB, illetve az izraeli Elitzur Holon és a görög Esperides Kallitheas Athens párharc nyertese ellen lépnek pályára. Ha a selejtezőt a harmadik helyen zárják, szintén az Európa-kupában játszanak, mégpedig az A csoportban a lengyel AZS UMCS Lublinnal, a görög Panathinaikos AC-vel, valamint a magyar Ludovika-FCSM Csata és az izraeli Ramat Hasharon párharc győztesével.

A háromszéki bajnokcsapat az elmúlt napokban egy északmacedón légiós érkezését is bejelentette. A 27 éves center, Ivana Kmetovszka legutóbb az északmacedón Badel Szkopje mezét öltötte magára. A 190 cm magas, válogatott kosárlabdázó az előző idényben aranyérmet szerzett az északmacedón bajnokságban, valamint az Adria Ligában is szerepelt, ahol 15 mérkőzésen kapott lehetőséget, átlagban 18,1 pontot, 7 lepattanót és 2,3 asszisztot jegyzett. Korábban játszott még Spanyolországban, Szlovákiában és Törökországban, 2013 és 2017 között az amerikai egyetemi bajnokságban a WSU Cougars játékosa volt. Hazájában kétszeres kupagyőztes és háromszoros bajnok, az északmacedón nemzeti csapattal két Európa-bajnoki selejtezősorozatban vett részt.

Nyilvánossá vált továbbá, hogy Ioana Ghizilă a következő idényben is zöld-fehérben folytatja. A 25 éves játékos ötödik idényét kezdheti a Sepsi-SIC-nél, amellyel az elmúlt négy évben három bajnoki címet és négy kupagyőzelmet ünnepelhetett. Az előző idényben az Európa-kupában 8 mérkőzésen átlagban 5,5 pontot, 3,9 lepattanót és 2,4 asszisztot jegyzett, emellett a Nemzeti Ligában 27, a Román Kupában 3 találkozón kapott lehetőséget. A bajnokságban 10,3 pontot, 4,6 lepattanót és 2,8 gólpasszt, a kupában pedig 10,7 pontot, 3,7 lepattanót és 3,3 asszisztot átlagolt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük