Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Őket látták a legjobbaknak

Őket látták a legjobbaknak Sport

A 2020–2021. évi idény végeztével az Eurobasket.com nyilvánosságra hozta a női kosárlabda Nemzeti Liga legjobb játékosait felvonultató statisztikákat. A legjobbak közé az újdonsült bajnok Sepsi-SIC több kiválósága is bekerült, de a Kézdivásárhelyi SE is képviselteti magát.

Hirdetés
Hirdetés

A hatszoros kupagyőztes és immár ötszörös bajnok Sepsi-SIC amerikai centere, Rebecca Tobin érdemelte ki a szezon legértékesebb kosárlabdázójának járó címet. A bajnoki döntő mérkőzések legjobbja (MVP) Rebekah Gardner lett, míg a legjobb idegenlégiósnak és egyben a legjobb védekező játékosnak a szintén tengerentúli Chelsea Mitchellt választották, aki a KSE legeredményesebb játékosa volt az idényben, meccsenként 25 pontot átlagolt. Nem meglepő az sem, hogy a legjobb vezetőedző kitüntető cím birtokosa Zoran Mikes lett, aki ötödször vezette bajnoki győzelemre a Sepsi-SIC-et, ráadásul az Európa-kupában is a negyeddöntőig vezette a csapatot.

A bajnokság első számú csapatában Rebecca Tobin és Chelsea Mitchell is helyet kapott, míg a második együttesben Rebekah Gardner és Jovana Pašić szerepel. Elismerésben részesült a sepsiszentgyörgyiek csapatkapitánya, Annemarie Gödri-Părău is, aki az idény során átlagban a legtöbb gólpasszt (5,6) osztotta ki.

Az idény legjobbjai: a döntő MVP-je: Rebekah Gardner (Sepsi-SIC), az év játékosa: Rebecca Tobin (Sepsi-SIC), az év idegenlégiósa: Chelsea Mitchell (KSE), az év legjobb európai játékosa: Biljana Pesovic (Brassó), az év legjobb hazai játékosa: Claudia Cuic (Szatmárnémeti), az év legjobb védekező játékosa: Chelsea Mitchell (KSE), az év edzője: Zoran Mikes (Sepsi-SIC).

Az év csapata: Chelsea Mitchell (KSE), Biljana Pesovic (Brassó), Claudia Cuic (Szatmárnémeti), Patricia Bright (Szatmárnémeti), Rebecca Tobin (Sepsi-SIC). 2-es számú csapat: Florina Stanici-Diaconu (Rapid), Bria Goss (Szatmárnémeti), Rebekah Gardner (Sepsi-SIC), Korinne Campbell (Kolozsvár), Jovana Pasic (Sepsi-SIC).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük