Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Óda a veszteseknek

Tótágast áll a nagyvilág, csak nem képzeljük, hogy éppen a sport fog fejjel felfele feszíteni, mint egy jógázó denevér! A Real Madrid, amelynek betiltását Z. A. naivan követelte, hogy mások is nyerhessenek, sima három-nullát kap, akárcsak a németek könyörtelen pusztító gépezete, a Bayern. Mourinho, a Number One Manchesterben nagy szájával győz az újságírók ellen, ha már csapata, az United a béketábort erősíti, véletlenül sem ver meg senkit. A Barcelona örvend, ha kihúz egy döntetlent, a FCSB pedig azért csak egy-nullra kap ki otthon a Chiajnától (Chiajna az amolyan regáti Barót, ha valaki nem tudná), mert a vendégek az utolsó percekben elkétballábazzák a tökéletes ziccert. Az utóbbi két év női tenisz ranglista vezetői – Kerber, Muguruza, Halep, Wozniacki – másodrangú turnék első fordulójában olyan döbrögiseket kapnak csinos popóikra, hogy repülhetnek tovább, Japánból Kínába, Madridból New Yorkba divatfotósok előtt levezetni mérhetetlen lelki gyötrelmeiket, a bajor bajnokok meg egy nagyot mulatnak, twitteres nyilvánosság előtt, edzővel az élen, topmodell-barátnő sereggel utóvédként…
De mit tékozolnánk energiánkat ilyen ukmukfukk Realokkal meg Bayernekkel, amikor még a mi Sepsink is képes engedni magát elporoltatni a medgyesi gázasoktól, akiknek pontosan ugyanannyi közük van a gázhoz, mint a mieinknek Sepsihez. És akkor jön az ál-szurkolók részéről a szidalom-áradat, a „monnyon le” sláger orrvérzésig ismétlése. Hát tessék őszintén megmondani, a bajnokság kezdetén nem egyeztek volna ki a hetedik hellyel tizenegy forduló után?
Hogy voltak az elsők is? Na ugye, milyen jót nevettünk, aztán ügyesen visszacsücsülünk a hetedik szintre, a Csíki sörére, hogy ott fent ne üssük kobakunkat ki tudja milyen dicsőség-sziklába a Carlsberg’s Jacobsent fogyasztók között. És engedtessék meg a sportolóknak, hogy néha veszítsenek is. Lelki jó barátomat, egy Walt Whitman nevű úriembert hívom tanúbizonyságul, ő ugyanis verseket írt, nem is rosszul, és nem a kikötőből feldíszítve, csinnadrattásan elinduló, hanem a viharverte-tépte rozoga hajókat énekelte ékes szavakkal – szeretettel ajánlom a csalódott drukkereknek, kínjaikat enyhítsék olvasással.

Zubreczky Antal

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük