Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyert helyzetből döntetlen

Nyert helyzetből döntetlen Sport

Kétszer is vezetett, mégis döntetlennel kellett beérnie a Sepsi OSK-nak a tavaszi szezon nyitányán, a Nagyszebeni Hermannstadt otthonában. Safranko, illetve Debeljuh napja volt a szombati, mindkét játékos duplázott a meccsen, de sok lehetőség kimaradt.

Leo Grozavu vezetőedző két fiatal játékosnak is bizalmat szavazott a mérkőzésen, így kezdőként debütált az élvonalban a 20 éves Csiszér Balázs, aki a nyáron érkezett a csíkszeredai akadémiáról, illetve a 24 éves Daniel Celea, aki nemrég a másodosztályos Mioveni-től igazolt Szentgyörgyre. A második játékrészben csereként mutatkozott be a két új idegenlégiós, a holland Anass Achahbar és az argentin Tomás Díaz.

Jó ütemben kezdte az összecsapást a Sepsi OSK, próbálkozásai az első negyedóra végén értek góllá, amikor Gál-Andrezly beadásából Safranko szerzett vezetést. A gól után sem lankadt a sepsiszentgyörgyiek játékkedve, azonban nem tudtak túljárni a hazai kapus eszén. A félidő végére összekapták magukat a házigazdák, Luchin fejesénél Niczuly védett bravúrosan.

A második játékrészben is az OSK volt veszélyesebb, azonban hiába a sok helyzet, a befejezésekbe rendre hiba csúszott. A kihagyott lehetőségek megbosszulták magukat, a csereként beállt Debeljuh kiegyenlített. Kevesebb, mint két perccel később azonban ismét előnyhöz jutott a Sepsi OSK, Dimitrov beadásából újfent Safranko talált be. Sajnos nemcsak ő, de Debeljuh is duplázni tudott, Tincu rossz labdaérintése után másodszor is egyenlített. Izgalmakból jutott a véghajrára is, de több gól nem esett, egyik csapatnak sem igazán kedvező, 2–2-es döntetlennel zárult a találkozó.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK számára két hazai mérkőzés következik, február 9-én, vasárnap 14.30-tól a Jászvásári Polit, február 16-án, ugyancsak vasárnap 17 órától az FC Botoșani-t látja vendégül.

– Kétszer is vezettünk, de sajnos, nem tudtuk behúzni a győzelmet. 1–0-nál, ha rúgunk még egy gólt, eldönthettük volna a mérkőzést. A kihagyott helyzetek sokba kerültek nekünk, ahogy az ebben a sportágban lenni szokott. Elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, miattuk bánom, hogy kiengedték kezükből a győzelmet. Én korábban is figyelmeztettem mindenkit, ne álmodozzunk nyitott szemmel, a play-off túl távoli lehetőség számunkra. Éppen ezért döntöttük úgy, hogy inkább hazai fiatalokra alapozunk, nem olyan idegenlégiósokra, akik felveszik a nagy fizetést, de semmit sem nyújtanak a pályán – hangsúlyozta a meccs után Leo Grozavu vezetőedző.

Labdarúgó I. liga, alapszakasz, 23. forduló: FC Hermannstadt–Sepsi OSK 2–2 (0–1). Nagyszeben, municípiumi stadion, mintegy 3000 néző. Vezette: Radu Petrescu (Bukarest).

Hermannstadt: Figueiredo – Stoica (Dumitriu, 27.), Luchin, Viera – Oprut, Offenbacher (Debeljuh, 61.), Romario, Petrescu, Almeida – Yazalde, Vodă (Bușu, 21.). Vezetőedző: Vasile Miriuță. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Celea, Tincu, Csiszér – Velev, Deaconu (Achahbar, 46.), Vașvari – Gál-Andrezly (Díaz, 54.), Safranko, Ștefănescu (Karanović, 72.). Vezetőedző: Leo Grozavu. Gólszerzők: Debeljuh (66., 84.), illetve Safranko (13., 68.). Sárga lap: Yazalde (44.), Almeida (71.), illetve Ștefănescu (23.), Csiszér (57.), Dimitrov (64.).

További eredmények: Krajovai U–Medgyesi Gázmetán 3–1, Academica Clinceni–FC Voluntari 1–2, Dinamo–Astra Giurgiu 2–0.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük