Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyert és előzött a Sepsi OSK

Nyert és előzött a Sepsi OSK Sport

Fontos győzelmet aratott tegnap Botosánban a Sepsi OSK labdarúgócsapata, amely 1–0-ra nyert az élvonalbeli bajnokság alsóházának 4. fordulójában. A rájátszásban veretlen OSK előlépett a tabella második helyére, és készülhet a szombati, Aradi UTA elleni hazai rangadóra.

A lehető legjobban kezdődött a bukovinai kiszállás a Sepsi OSK számára, amely már a 3. percben előnybe került, miután a védőket kicselező Alexandru Tudorie látványos akció végén Pap kapust is mattolta lapos lövésével (0–1). A folytatásban Golofca fejjel próbálkozott eredménytelenül, majd Ștefănescu hagyott ki hatalmas lehetőséget, amikor úgy 40 méterről küldte rá pontatlanul az üresen maradt kapuba. Nem sok említésre méltó esemény történt az első félidőben, leszámítva a legvégén esett játékvezetői bakit, amikor Găman sípmester előbb egy állítólagos kezezés miatt tizenegyest ítélt a házigazdák javára, hogy aztán a partjelzővel való egyeztetés után visszavonja azt.

Hirdetés
Hirdetés

A második játékrész elején Tudorie ismét közel állt a gólszerzéshez – ezúttal fejjel próbálkozott –, azonban résen volt a hazai kapus. Ezt követően is veszélyesen játszott a sepsiszentgyörgyi együttes, azonban lehetőségeiket nem tudták befejezni, Golofca, Mitrea és Tudorie is elszalasztotta gólszerzési esélyeit. A házigazdák többet birtokolták a labdát, de nem sok dolgot adtak Niczuly Rolandnak. A ráadásban Askovszki és Luckassen sem tudott túljárni Pap eszén, maradt az 1–0, de lehetett volna 3–4 gólos is a különbség. A Sepsi OSK fennállása során harmadszor nyert Botoșani ellenében és lépéselőnybe került a 7–8. helyekért folytatott versenyfutásban.

Labdarúgó 1. Liga, alsóházi rájátszás, 4. forduló: FC Botoșani – Sepsi OSK (0–1). Municipal Stadion, Botoşani. Vezette: Găman George Cătălin (Craiova).

FC Botoșani: E. Pap – Braun, Dawa, Șeroni (Tîrcoveanu, 46.), Dragu – Papa, Dican, Florescu (Petkovski, 63.) – Mailat (Mateus, 46.), M. Roman (Grubac, 72.), Jaja Silva (Tisdell, 63.). Edző: Marius Croitoru. Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Bălașa, Mitrea, Dumitrescu – González, Păun, Ștefănescu (Vașvari, 81.) – Bărbuț (Askovszki, 82.), Tudorie (Luckassen, 74.), Golofca (Tincu, 90+3.). Edző: Cristiano Bergodi.

Gólszerző: Tudorie (3.). Sárga lap: Jaja Silva (1.), Seroni (45.), Braun (53.), Papa (85.).

További eredmények: alsóház: Dinamo–FC U Craiova 1–2, Aradi UTA–Rapid 0–2. Ma 18 órától rendezik a Medgyes–Mioveni mérkőzést. Felsőház: FC Argeș–Farul 0–2. A Craiova–CFR rangadó lapzártánk után kezdődött, ma 21 órától rendezik a FCSB–Voluntari találkozót.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2022. április 11., 7:09
    ÉRTÉKELÉS: 5

    A fiúk zömében jól játszanak, a sorból csak az a naplopó Luckassen lóg ki, nem tud egy labdát rendesen levenni, fejelni stb., bújik be az ellenfél alá, s azzal annyi…. Azt az egy két gólt is amit idáig szerzett, 3 méterről kotorta be valahogy….Ezt az OSK vezetősége hogy nem látja…..