Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyert és előzött a KSE

Nyert és előzött a KSE Sport

Idénybeli hatodik győzelmét aratta a KSE, amely pénteken 19 pontot vert rá a szebb napokat is látott Kolozsvári Egyetemre a női kosárlabda élvonal alapszakaszának 18. fordulójában. A koronavírus sújtotta címvédő Sepsi-SIC nem lépett pályára, Alexandria elleni meccsét későbbi időpontra halasztották.

Hirdetés
Hirdetés

Már az elején magához ragadta a kezdeményezést az esélyesebb kézdivásárhelyi alakulat, a kék-fehér mezesek 2–3-as állás után összehoztak egy 13–0-s sorozatot, így már a találkozó 7. percében jelentős lépéselőnybe kerültek (2–16). Hatásosnak bizonyult a házigazdák időkérése, akik megkezdték a felzárkózást, 10 percnyi játék után 14–22 állt az eredményjelzőn.

A kolozsváriak jól elkapták a fonalat a második negyed elején, és elsősorban Khiana Johnson eredményességének köszönhetően lefaragták hátrányukat, majd fordítottak is (25 – 24). Örömük azonban nem tartott sokáig, mivel Ines Corda vezényletével a KSE rendezte sorait és kétpontos előnnyel vonult szünetre (34–36). A harmadik negyedet Johnson triplája indította, majd Rus és Uiuiu növelte az egyetemisták előnyét. Ami nem sikerült a második etapban, úgy nézett ki, hogy ezúttal összejöhet Kolozsvárnak és nagyobb előnyre tehet szert. Coleman és Debreczi azonban gondoskodott arról, hogy ne engedje el riválisát a KSE. Ennek megfelelően 4–6 pont között mozgott a kincses városiak előnye. A 26. percben aztán bekeményített a KSE, Corda, Coleman és Kozman jóvoltából potyogtak a hárompontosok, majd Lewis is hozzátette a magáét, a pontosan célzó kézdiek visszaállították előnyüket (51–58).

A záró szakaszra elfogyott a hazaiak ereje, míg a kék-fehérek nem lankadtak, Ines Corda szórta a triplákat (14 kísérletéből 7 talált gyűrűbe), tovább nőtt a különbség, a KSE végül 19 pontos megérdemelt diadalt aratott. A győzelemnek köszönhetően a céhes városiak a rangsorban elfoglalt helyükön is javítani tudtak, jelenleg a nyolcadik pozícióban állnak. Hétközi forduló következik szerdán az élvonalban, a KSE 17.30-tól a Bukaresti Agronomia csapatát fogadja a Kicsid Gábor Sportcsarnokban, a Sepsi-SIC pedig a fővárosba látogat, ahol a Rapid vendége lesz.

Női kosárlabda Nemzeti Liga, alapszakasz, 18. forduló: Kolozsvári U–Kézdivásárhelyi SE 61–80 (14–22, 20–14, 17–22, 10–22). Kolozsvár: Rubin 18/3, Johnson 16/6, Uiuiu 13/9, Al Ash Hab 6, Mihășan. Cserék: Rus 8/6, Bota, Popovici, Stoica. Edző: Ioannis Koukos. KSE: Corda 26/21, Coleman 18/9, Debreczi 16/3, Lewis 13, Kozman 5/3. Cserék: Taylor 2, Marthi, Tuchilus, Domokos, Csurulya, Nagy, Bara-Németh. Edző: Ljubomir Kolarevic és Farkas Alpár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük