Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyert, de kiesett a SIC

Nyert, de kiesett a SIC Sport

A végletekig kiélezett párbajt vívott a Sepsi–SIC tegnap este az Artego Bydgoszcz otthonában az Európa-kupa tizenhatoddöntőjében, ahol sokáig úgy tűnt, ledolgozza kilencpontos hátrányát és továbblép a következő körbe. A Mikes-csapat végül nyolcpontos győzelmet aratott, de 141–140 arányban elbukta a továbbjutást.

Andra Mandache köszönt be először a mérkőzésen, majd ő szerezte a mieink második kosarát is. 4–4 után rákapcsolt a Sepsi–SIC és 13–7-re ellépett. Miskiniene büntetőivel zárkóztak a lengyelek (13–15), majd 17-nél kiegyenlítettek. A kiegyensúlyozott első negyed után (18–19) a másodikban nagyon elkapta a fonalat a Sepsi–SIC és egy laza 10–0-val lerázta ellenfelét (23–34), majd Mandache percei következtek, aki sorozatban szerzett nyolc pontjával kétszámjegyűvé tette a különbséget (28–42). Az Artego Miskiniene triplájával tudott csak válaszolni, míg a zöld-fehéreknél Vucetic is betalált, Mandache pedig elsüllyesztett egy újabb távolit, illetve értékesített egy büntetődobást.

Hirdetés
Hirdetés

31–48-ról fordultak a felek, és úgy tűnt, a Sepsi–SIC képes meglepetést okozni. Igen ám, de a gyengébb harmadik negyed átka ezúttal is beköszönt, elherdálta előnyét a szentgyörgyi együttes, a harmadik szakasz végére hat pontra felzárkózott az Artego (55–61). A végén hatalmasat hajrázott a SIC, de a végén a lengyelek örülhettek, hiába nyertek 79–71-re (19–18, 29–13, 13–24, 18–16) a mieink, összesítésben alulmaradtak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük