Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nincs veszítenivalónk: nekimegyünk a CFR-nek

Nincs veszítenivalónk: nekimegyünk a CFR-nek Sport

A tegnap esti Hermannstadt–FC Viitorul összecsapással elkezdődött a Román-kupa negyeddöntős sorozata, amelyben hét élvonalbeli labdarúgóklub mellett óriási meglepetésként egy harmadosztályos együttes, az FK Csíkszereda is érintett. Háromszék zászlóvivője, a Sepsi OSK is történelmet írt azáltal, hogy bejutott a legjobb nyolc közé, ma este 20 órától pedig kiderül, felül tudja-e múlni mindezt a Kolozsvári CFR ellenében.

Hirdetés
Hirdetés

Mint ismeretes, a Sepsi OSK az ősszel a II. ligás Mioveni feletti parádés, 5–0-s győzelmével biztosította be helyét a Román-kupa negyeddöntőjében, Prosser, F. Ştefan, Simonovski, Nouvier és Rus eredményessége kellett a szentgyörgyi klub eddigi legjobb kupabeli szerepléséhez. Simonovski és Nouvier sérülés miatt ma biztosan nem lesz ott a pályán, akárcsak az időközben távozott Prosser, viszont bemutatkozhat a piros-fehérek új sztárigazolása, a costa ricai Dylan Flores. Egy másik fontos fegyvertény is az OSK mellett szól: a hazai pálya, illetve a remélhetőleg teli lelátó.

Az OSK hétfő este újabb fiatal támadó érkezését jelentette be, az U19-es válogatott Andrei Sîntean a Slavia Prága együttesétől igazolt Sepsiszentgyörgyre. 2017-ben a Temesvári ACS Politól került a cseh klubhoz, ahol viszont nem mutatkozott be a felnőtt együttesben, az U19-es és U21-es keretekben jutott szerephez. A Slavia tavaly kölcsönadta a cseh másodosztályban szereplő Viktoria Zizkovnak, amelynél tíz mérkőzésen játszott, és egy gólt szerzett.

A bajnoki címtartó Kolozsvári CFR elleni kupatalálkozó igazi örömjátékot hozhat a piros-fehérek részéről, miután a hétvégén kiderült, a csapat nem végezhet a hatodik helynél hátrább az alapszakasz végén. Öt nap leforgása alatt kétszer méri össze erejét a két együttes: ma Sepsiszentgyörgyön, vasárnap az alapszakasz zárásaként Kolozsváron meccselnek egymással. Nagy érdeklődés előzi meg a 20 órakor kezdődő negyeddöntős összecsapást, amelyre a hírek szerint meglepetéssel készül a Sepsi OSK, hogy szurkolóival közösen ünnepelhesse meg az újabb történelmi sikert: a felsőházi rájátszásba kerülést. Ezért arra kérnek mindenkit, legkésőbb a találkozó kezdete előtt fél órával érkezzen meg a stadionhoz. A kapukat 18.30-kor nyitják.

Labdarúgó Román-kupa, mai program: 17 órától Dunărea Călărași – Astra Giurgiu, 20 órától Sepsi OSK – Kolozsvári CFR; csütörtökön FK Csíkszereda – Krajovai U. A találkozókat a Digi Sport 1, a Telekom Sport 1 és a Look Plus közvetíti. A továbbjutás egyetlen mérkőzésen dől el.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. február 27., 7:05
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Az volna az igazi meglepetés,ha a jegyek 15-20 lejbe kerülnének,mint sok más helyen.Akkor bíztos mindig teltház lenne,Amúgy hajrá OSK!