Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nincs megállás az élvonalban

Nincs megállás az élvonalban Sport

A szombaton Viitorul felett aratott egygólos győzelem után már a csütörtöki, Medgyesi Gázmetán elleni kiszállást készíti elő a Sepsi OSK labdarúgócsapatának szakmai stábja. Suciu Valentin edző, Niczuly Roland és Ionuţ Ursu tegnap sajtótájékoztatón elemezték ki esélyeiket. Nehéz kiszállásra számítanak, de mindent megtesznek azért, hogy pontokkal távozzanak a Nagy-Küküllő partjáról, annál is inkább, mivel a piros-fehérek eddigi mindkét idegenbeli mérkőzésüket elveszítették.

– Fontos győzelmet értünk el szombaton, hazai pályán sikerült nyernünk a bajnoki címvédő ellen. Nagyon örülök, hogy sikerült otthon tartsuk a három pontot, rövid idő maradt a medgyesi mérkőzés előkészítésére, ez alatt az idő alatt megpróbáltuk fizikailag helyrehozni a játékosokat, mert a szombati kánikula megviselte őket, reméljük, hogy 100 százalékos formában tudunk játszani Medgyesen – fogalmazott Suciu Valentin edző, aki nehéz kiszállásra számít. – Figyelemmel követtem a Dinamo elleni meccsüket, nem álltak rosszul a pályán, sőt, tetszett, amit mutattak. Mi mindent meg kell tegyünk, hogy a maximális pontszámmal térjünk haza.

Újságírói kérdésre válaszolva Suciu kifejtette, nem indulnak helyzetelőnyből amiatt, hogy több napjuk volt felkészülni a meccsre, mint a Gázmetánnak, amely hétfőn este játszott Bukarestben. A tréner szerint egy ellenfelet sem szabad alábecsülni, ráadásul a medgyesiek mellett szól az élvonalbeli tapasztalatuk. „Egy pontjuk van, és bizonyára csak a győzelem elfogadható számukra hazai pályán” – tette hozzá.

– A legfontosabb, hogy a játékosok két lábbal maradjanak a földön, átbeszéltük a legutóbbi meccsünket, amelyen ugyan jól végezték a dolgukat, de apróbb hibák is adódtak, szerencsénkre ezeket nem tudta kihasználni az ellenfél. A Viitorul elleni volt az első olyan összecsapás, amelyen nem kaptunk gólt. Erre törekszünk a továbbiakban is – összegzett Suciu.

Niczuly Roland hálóőr a Botoşani-ban kapott öt gól után magabiztosan tette a dolgát a Viitorul ellen.

– Örülünk, hogy kapott gól nélkül sikerült befejeznünk a Viitorul elleni találkozót. A botoşani-i mérkőzésről annyit, hogy jobbak voltak nálunk, ezt be kell ismernünk, az ottani vereség után még keményebben dolgoztunk, hogy visszaszerezzük az ott elhullajtott pontokat. A Viitorul ellen magabiztosabb voltam, ez a fajta önbizalom a játéktapasztalattal egyenes arányban nő – nyilatkozta a kézdivásárhelyi kapus.

Ionuţ Ursu szerint készen állnak bármelyik csapat elleni játékra, de egyelőre a csütörtöki, Gázmetán ellenire koncentrálnak. A védőjátékos szerint a Botoşani-ban elkövetett védelmi hibákat sikerült kielemezni, az edzők segítségével pedig túltették magukat ezen, és ez meglátszott a Viitorul elleni játékukon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük