Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nincs még lejátszva a döntő

Nincs még lejátszva a döntő Sport

Nem tudta három meccsből lezárni a bajnoki döntőt a Sepsi-SIC a női kosárlabda Nemzeti Ligában, miután tegnap este nagy meglepetésre 68-60 arányban kikapott a Szatmárnémeti VSK-tól. Borult a papírforma, így tegnap nem ünnepelhetett bajnoki címet a mintegy 50 fős szurkolótábor által elkísért zöld-fehér mezes címvédő, de erre ma minden esélye megvan. A negyedik felvonás 18 órakor kezdődik a Both Katalin sportteremben.

Teljesen másként alakult a három győztes mérkőzésig tartó finálé harmadik összecsapása, mint az első két, Szentgyörgyön lejátszott találkozó, ahol a címvédő Sepsi-SIC fölényesen, 30, illetve 20 pontos különbséggel hozta a kötelezőt. Szatmárnémetiben már más volt a helyzet, hazai közönsége előtt az idei sorozatban nem látott küzdővágyat mutatott a Szatmárnémeti VSK, amely erős akaraterejével és hatékony játékával igencsak meglepte a címvédőt.

Mijovic duplájával indult a találkozó, amire Denson rögtön válaszolt, és elkezdődött az adok-kapok a roppant kiegyensúlyozott első negyedben. Felváltva vezettek a felek, az első tíz perc végére 17-17 állt az eredményjelzőn, és nyilvánvalóvá vált, hogy a zöld-fehérek bele kell húzzanak, ha három meccsből le akarják zárni a bajnoki döntőt. A második tíz percben Mandache vezetésével jól építkezett a házigazda, míg a szentgyörgyieket leginkább Mijovic és Hamilton-Carter tartotta játékban. Marshall büntetőből 24-nél kiegyenlített, majd Mijovic és Denson felváltva szórták a triplákat. 32-nél újra egálban voltak a csapatok, ezt követően Marshall négy pontjával lélegzethez jutott a Sepsi-SIC, de csak átmenetileg, mert Denson beállította a 34-36-os félidei eredményt.

A fordulás utánra is maradt bőven izgalmakból, nem találta szokott dobóformáját a szentgyörgyi együttes, Zoran Mikes hasztalan próbálkozott mindenféle taktikai megoldásokkal. Marius Dobă tanítványai mind a négy játékrészben 17 egységet termeltek, ez pedig elegendőnek bizonyult a gyengén hajrázó zöld-fehérekkel szemben. 51-48-ról indult a mindkét oldalon sok hibával tarkított zárónegyed, amelynek derekán, 55-55-nél még úgy tűnt, meglehet a háromszéki győzelem, de a magabiztosabban játszó Densonék nem így gondolták. Egy perccel a vége előtt még 61-60 volt az állás, de az idegek harcát jobban bírták a hazaiak, Solopova, Denson és Uiuiu keze sem remegett a döntő pillanatban, majd a legvégén Solopova triplája adta meg a kegyelemdöfést: Szatmárnémeti VSK – Sepsi-SIC 68-60 (17-17, 17-19, 17-12, 17-12).

Az előzetes esélylatolgatások ellenére alulmaradt a Sepsi-SIC, amely idénybeli második vereségét szenvedte el, ezt megelőzően csak Kolozsvár tudott nyerni ellenük a középszakaszban. A bajnoki döntő ma folytatódik, egy esetleges újabb szatmári győzelem esetében az ötödik, mindent eldöntő összecsapást hétfőn rendezik Szentgyörgyön.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük