Felhívás!

Neymar a legértékesebb

Neymar a legértékesebb Sport

A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legújabb kutatásában arra kereste a választ, hogy melyik játékos átigazolási értéke a legmagasabb. A listán az FC Barcelona brazil támadója, Neymar toronymagasan végzett az élen.

A CIES kutatócsapata kifejlesztett egy egyedi algoritmust, amely tudományos alapon igyekszik behatárolni a labdarúgók átigazolási értékét. A statisztikai modell különböző változókat figyel a játékos teljesítménye (perc, gól, egyebek) és jellemzői (kor, szerződésből hátralévő idő, egyebek) kapcsán, valamint az aktuális klubot és a lehetséges kérőket is figyelembe veszi.
Ennek eredményeként az öt európai topligában toronymagasan a Barcelona 25 éves brazil támadója, Neymar áll az első helyen, becsült átigazolási értéke 246,8 millió euró. A második helyen argentin csapattársa, az öt évvel idősebb, és három évvel rövidebb szerződéssel bíró Lionel Messi áll „csekély” 170,5 millió euróval, a harmadikon pedig a Manchester United világrekordért igazolt francia középpályása, Paul Pogba (155,3 millió). A négyszeres aranylabdás, lassan 32 éves Cristiano Ronaldo 126,5 milliós értékkel a 7. helyen áll. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.