Felhívás!

Nemzetközi sportsiker

Nemzetközi sportsiker Sport

A kézdiszentkereszti Trefán Leonárd Általános Iskola focicsapata miután megnyerte a Buzánszky Jenő Erdélyi Gyerekfoci Kupát, indulási jogot szerzett a budapesti OTP-kupára. Egyetlen erdélyi csapatként derekasan helytálltak, második helyen zárták a tornát.

A kézdiszentkeresztiek a csoportkörben 2–1-re nyertek Csévharaszttal (gólszerzők: Kelemen, Zonda), és 1–0-ra a Sződ DSE együttesével (gsz.: Zonda) szemben, így csoportelsőként jutottak a legjobb négy közé, ahol a felvidéki Bodrogszerdahely csapatát 1–0 arányban győzték le, bejutva a döntőbe. A döntőben a Sződ DSE csapatától 3–0 arányú vereséget szenvedtek, így a második helyen végeztek.

– Eddig még sosem képviselte iskolánkat egy csapat sem nemzetközi sportversenyen. Ez a budapesti második hely számunkra első díjat jelent. Ennek az útnak 12-en voltak utasai: Gáspár Zalán, Tuzson Norbert, Szöllősi Roland, György Tamás, Zonda Henrik Attila, Kelemen Botond, Demeter Ervin. Továbbá: László Antal Zsombor, Gergely Alpár, Rákosi Botond, Fekete Dávid és Tóth Roland – értékelt a csapatot felkészítő Szigeti Attila igazgató.

A csapat hétfőn reggel érkezett haza Budapestről, kedden pedig az iskola pedagógusai, diákjai és Pál Endre polgármester bajnokoknak kijáró tisztelettel köszöntötték őket.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.