Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nemzetközi sportsiker

Nemzetközi sportsiker Sport

A kézdiszentkereszti Trefán Leonárd Általános Iskola focicsapata miután megnyerte a Buzánszky Jenő Erdélyi Gyerekfoci Kupát, indulási jogot szerzett a budapesti OTP-kupára. Egyetlen erdélyi csapatként derekasan helytálltak, második helyen zárták a tornát.

A kézdiszentkeresztiek a csoportkörben 2–1-re nyertek Csévharaszttal (gólszerzők: Kelemen, Zonda), és 1–0-ra a Sződ DSE együttesével (gsz.: Zonda) szemben, így csoportelsőként jutottak a legjobb négy közé, ahol a felvidéki Bodrogszerdahely csapatát 1–0 arányban győzték le, bejutva a döntőbe. A döntőben a Sződ DSE csapatától 3–0 arányú vereséget szenvedtek, így a második helyen végeztek.

Hirdetés
Hirdetés

– Eddig még sosem képviselte iskolánkat egy csapat sem nemzetközi sportversenyen. Ez a budapesti második hely számunkra első díjat jelent. Ennek az útnak 12-en voltak utasai: Gáspár Zalán, Tuzson Norbert, Szöllősi Roland, György Tamás, Zonda Henrik Attila, Kelemen Botond, Demeter Ervin. Továbbá: László Antal Zsombor, Gergely Alpár, Rákosi Botond, Fekete Dávid és Tóth Roland – értékelt a csapatot felkészítő Szigeti Attila igazgató.

A csapat hétfőn reggel érkezett haza Budapestről, kedden pedig az iskola pedagógusai, diákjai és Pál Endre polgármester bajnokoknak kijáró tisztelettel köszöntötték őket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük