Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Német–francia párbajok

Német–francia párbajok Sport

Óriási meglepetéssel zárult a lisszaboni torna negyeddöntője. A Lyon a Juventus után a Manchester Cityt is kiejtette az elitsorozatból, így eldőlt, hogy mindkét ágon német–francia párharcot rendeznek a legjobb négy között a Bajnokok Ligájában.

A Lyon legutóbb a 2009/2010-es idényben játszhatott elődöntőt a Bajnokok Ligájában, és akkor is a Bayern München volt az ellenfele. A felső ágon szintén francia–német mérkőzést rendeznek, a Paris Saint-Germain az RB Leipziggel mérkőzik a döntőért. A BL, illetve elődje, a BEK történetében idén fordult elő először, hogy két francia csapat is az elődöntőbe jutott. Ezt megelőzően 1991-ben történt, hogy spanyol, angol és olasz csapat sem jutott a négy közé, akkor német, szovjet, francia és jugoszláv együttes volt érdekelt az elődöntőben.

UEFA Bajnokok Ligája, negyeddöntő: Manchester City–Olympique Lyon 1–3 (0–1), FC Barcelona–Bayern München 2–8 (1–4), RB Leipzig–Atlético Madrid 2–1 (0–0), Atalanta BC–Paris Saint-Germain 1–2 (1–0). Az elődöntőben: kedden 22 órától Leipzig–PSG, szerdán 22 órától Lyon–Bayern. A döntőt vasárnap rendezik, szintén 22 órától.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük