Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem sikerült a bravúr

Nem sikerült a bravúr Sport

A legjobb nyolc között búcsúzott a Sepsi-SIC női kosárlabdacsapata a második legrangosabb európai kupasorozatban, miután tegnap este 78–64 arányban alulmaradt az olasz Reyer Venezia csapatával szemben az Európa-kupa negyeddöntőjében. A zöld-fehér mezes alakulat ennek ellenére történelmet írt, hiszen sosem jutott ennyire messzire a sorozatban.

Az előzetes esélylatolgatások alapján nem a Gödri-Părău, Pasic, Mandache, Gardner és Tobin kezdőötössel felálló Sepsi-SIC-nek állt a zászló a Reyer Venezia elleni negyeddöntőben, az olaszok ennek megfelelően 4–0-val indítottak. A sepsiszentgyörgyiek Gardner és a törött ujjperccel játszó Tobin révén egyenlítettek, majd kiegyenlítetten alakult a játék képe, a legszorosabb állást Annemarie Gödri-Părău távolija után 13–11-nél jegyeztük fel. 15–11-nél időt kért Zoran Mikes, és jól tette, mert ismét villant Rebekah Gardner (15–14), azonban Andersonék rátettek egy lapáttal a végére, így 19–14-es állással zárult az első negyed.

Ahogy az első 10 percben, úgy másodikban sem engedte leszakítani magát a Sepsi-SIC, amely a szenzációsan kosarazó Gardner jóvoltából felzárkózott egy pontra (21–20), gyorsan időt is kért az ellenfél. Rögtön ezután Ioana Ghizilă elsüllyesztett egy triplát, előnyhöz juttatva csapatát és újabb fordulatot hozva a meccsbe (21–23). Gyorsan érkezett a válasz a másik oldalon, majd minden velencei kosárra jött a sepsiszentgyörgyi reakció is. A nagy tét miatt meg-megremegtek a kezek, mindkét oldalon könnyűnek ígérkező dobások maradtak ki. 27-nél kiegyenlítettek a mieink, de a nagyszünet előtti hajrá a velenceieknek sikerült jobban, Penna és Anderson rátett még egy lapáttal, de a 31–28-as részeredmény bizakodásra adott okot.

Hirdetés
Hirdetés

A harmadik negyed első felében 6–7 pont között mozgott a differencia (39–32), de a SIC sem hagyta magát, Gardner szép találatával és Pasic triplájával látótávolságban maradt (39–37). Az amerikai idegenlégiós vette hátára a zöld-fehér mezes csapatot, 39-nél kiegyenlített, ekkor jegyezhettünk utoljára egált a mérkőzésen. Az olaszok 7–0-s futással reagáltak, 46–39-nél Zoran Mikes újabb időkéréssel mindent megpróbált, hogy csapata játékban maradjon, mindhiába.

A záró szakasznak 51–44-ről futottak neki a felek, és egyre csak hízott az olaszok előnye. Gödri-Părău egymásután két triplával keltette fel a reményt (58–54), azonban ennél közelebb nem tudtak férkőzni a mieink. A döntő futást végül 67–57-nél vitte be a rivális, innen már nem volt visszaút. A Sepsi-SIC remekül tartotta magát a mérkőzés első harmadában a végső győzelemre törő Velence ellen, azonban ennél többre nem volt képes a kőkemény olasz bajnokságban mindössze egy vereséget elkönyvelő ellenlábassal szemben. Nincs szégyenkeznivalója a Sepsi-SIC-nek, amely története során először kóstolhatott bele az Európa-kupa negyeddöntő hangulatába.

Női kosárlabda Európa-kupa, negyeddöntő: Reyer Venezia – Sepsi-SIC 78–64 (19–14, 12–14, 20–16, 27–20), Sepsi Aréna. Reyer Venezia: Anderson 15, Carangelo 15/12, Fagbenle 13, Howard 13/3, Pan, Attura 2, Bestagno 2, Penna 8/3, Petronyte 10. Edző: Giampiero Ticchi. Sepsi-SIC: Gardner 24, Gödri-Părău 12/9, Mandache, Pasic 12/6, Tobin 5, Ghizilă 6 /3, Orbán 2, Pavlopoulou 1, Ruzickova 2. Edző: Zoran Mikes.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük