Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz Copa America?

A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) az eredetileg kijelölt két házigazda közül Kolumbiától korábban elvette a rendezési jogot az országban tapasztalható feszült politikai helyzet miatt, így Argentína maradt az egyetlen rendezője az eredetileg 2020-ra kiírt, ám a koronavírus-járvány miatt idénre halasztott viadalnak. A napokban Argentínától is visszavonták a jogot.

Hirdetés
Hirdetés

Vasárnap késő esti közleményében a dél-amerikai szövetség nem részletezte, miért vette el a rendezési jogot Argentínától is, ám tudván, hogy az országban a járvány májusban erősödött, és jelen pillanatban is súlyos gondokat okoz, az újabb döntés hátterét adó „jelenlegi körülmények” minden bizonnyal egészségügyiek. Nem mellékes, hogy egy pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmény szerint a megkérdezett argentinok 70 százaléka ellenezte a torna megrendezését, ami a hírek szerint a kormányon belül is felerősítette a torna vendégül látását ellenzők hangját.

– A CONMEBOL tanulmányozza azokat az ajánlatokat, amelyek lehetővé tennék a torna megrendezését más országban. A döntés hamarosan megszületik” – idéz a Reuters a szövetség közleményéből, jelezve, hogy a válságstáb hétfőn (tegnap) összeül. Hogy mely ország lehet a beugró, egyelőre nem világos, mindenesetre a Reuters hivatkozik Gonzalo Belloso CONMEBOL-főtitkár minapi szavaira arról, hogy felvették a kapcsolatot a chilei szövetséggel „néhány mérkőzés” ottani megrendezésének lehetőségéről. Annyi bizonyos, hogy a CONMEBOL a végsőkig keresi a megoldást, hiszen a torna megrendezése még üres stadionokban lejátszott mérkőzésekkel is jelentős bevételt hozna, ami az utóbbi másfél év általános gazdasági visszaesését figyelembe véve kulcsfontosságú körülmény.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük