Felhívás!

Nem lesz Copa America?

A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) az eredetileg kijelölt két házigazda közül Kolumbiától korábban elvette a rendezési jogot az országban tapasztalható feszült politikai helyzet miatt, így Argentína maradt az egyetlen rendezője az eredetileg 2020-ra kiírt, ám a koronavírus-járvány miatt idénre halasztott viadalnak. A napokban Argentínától is visszavonták a jogot.

Vasárnap késő esti közleményében a dél-amerikai szövetség nem részletezte, miért vette el a rendezési jogot Argentínától is, ám tudván, hogy az országban a járvány májusban erősödött, és jelen pillanatban is súlyos gondokat okoz, az újabb döntés hátterét adó „jelenlegi körülmények” minden bizonnyal egészségügyiek. Nem mellékes, hogy egy pénteken közzétett közvélemény-kutatási eredmény szerint a megkérdezett argentinok 70 százaléka ellenezte a torna megrendezését, ami a hírek szerint a kormányon belül is felerősítette a torna vendégül látását ellenzők hangját.

– A CONMEBOL tanulmányozza azokat az ajánlatokat, amelyek lehetővé tennék a torna megrendezését más országban. A döntés hamarosan megszületik” – idéz a Reuters a szövetség közleményéből, jelezve, hogy a válságstáb hétfőn (tegnap) összeül. Hogy mely ország lehet a beugró, egyelőre nem világos, mindenesetre a Reuters hivatkozik Gonzalo Belloso CONMEBOL-főtitkár minapi szavaira arról, hogy felvették a kapcsolatot a chilei szövetséggel „néhány mérkőzés” ottani megrendezésének lehetőségéről. Annyi bizonyos, hogy a CONMEBOL a végsőkig keresi a megoldást, hiszen a torna megrendezése még üres stadionokban lejátszott mérkőzésekkel is jelentős bevételt hozna, ami az utóbbi másfél év általános gazdasági visszaesését figyelembe véve kulcsfontosságú körülmény.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.