Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem lesz címvédés a CONIFA Eb-n

Nem lesz címvédés a CONIFA Eb-n Sport

Eddig nem úgy sikerült az idei CONIFA Európa-bajnokság a székely labdarúgó-válogatott számára, ahogyan azt eltervezték. Az előző Eb bronzérmese az első két csoportmérkőzésen begyűjtött két bosszantó vereséget, amit egy megdolgozott döntetlen követett, így a székely legények az 5–8. helyekért folytathatják a küzdelmet.

Hirdetés
Hirdetés

Befejeződtek a csoportküzdelmek Hegyi-Karabahban a Független Labdarúgó-egyesületek Szövetségének (CONIFA) 2019-es Európa-bajnokságán. Tegnap kiderült, hogy a ma délután rendezendő helyosztón Székelyföld labdarúgó-válogatottja a házigazda Arcah Köztársasággal játszik.

Hatalmas meglepetés született az utolsó fordulóban, az előző két Európa-bajnokság győztese, Padánia csak döntetlent ért el Nyugat-Örményországgal, így rosszabb gólkülönbsége miatt a harmadik helyen végzett a B-csoportban, és nem jutott tovább az elődöntőbe. Ugyanitt az egypontos székely csapat a negyedik helyen zárt, Dél-Oszétia lett az első, míg az örmények a másodikak. Az A-kvartettet Abházia nyerte meg, miután az utolsó fordulóban döntetlent játszott a házigazdával. A pontosztozkodás a hegyi-karabahiak kiesését jelentette, mivel Chameria (Epirusz) 4–0-ra megverte a csoportutolsó Lappföldet (Sápmi), és a második helyen bejutott az elődöntőbe.

Az előző, észak-ciprusi Eb-n négy közé jutott együttesek közül csak Abházia tudta megismételni jó teljesítményét, a címvédő Padánia és a bronzérmes Székelyföld legfeljebb ötödik lehet ezúttal. A legutóbb ezüstérmes észak-ciprusi válogatott nem nevezett be az idei tornára.

Az 5–8. pozíciókért kiírt helyosztón Székelyföld 16 órakor Martuniban a házigazda Arcah Köztársaság együttesével játszik. A válogatott az eredmény függvényében pénteken az 5. vagy a 7. helyért lép majd pályára.

2019-es CONIFA Európa-bajnokság A-csoport, 3. forduló: Arcah Köztársaság–Abházia 1–1, Chameria–Lappföld 4–0. A csoport végeredménye: 1. Abházia 7, 2. Chameria 6, 3. Arcah Köztársaság 4, 4. Lappföld 0.

B csoport, 3. forduló: Dél-Oszétia–Székelyföld 2–2, Padánia–Nyugat-Örményország 1–1. A csoport végeredménye: 1. Dél-Oszétia 7, 2. Nyugat-Örményország 4 (+4-es gólkülönbség), 3. Padánia 4 (+3), 4. Székelyföld 1.

Az elődöntőben: csütörtökön 15 órától Dél-Oszétia–Chameria, 17.30-tól Abházia–Nyugat-Örményország. Az 5–8. helyekért: csütörtökön 16 órától Padánia–Lappföld és Arcah Köztársaság–Székelyföld.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük