Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem kímélte magát

Nem kímélte magát Sport

A sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor előkelő helyen végzett az Ironman Tajvan világkupa-sorozaton, Penghu szigetén. A sepsiszentgyörgyi vasember embert próbáló feladatra vállalkozott, de sikerült hatodikként teljesítenie a 3,8 km úszásból, 180 km kerékpározásból és 42 km futásból álló teljes Ironmant.

– Kegyetlenül nehéz verseny volt, amely 90%-ban fejben dőlt el. Elég annyit mondanom, hogy a pályán végig napsütés volt, 35 fok feletti hőmérséklet mellett 90%-os páratartalom nehezítette a dolgunkat. Ami a legfontosabb, sikerült rengeteg kis holtponton átküzdenem magam, és nem engedtem bele magam egy mélyebbe sem. Tavaly is indultam, akkor sokkal erősebb felkészülésből törtem darabokra, de ez az idén végig segített és motivált – újságolta fáradtan, de boldogan lapunknak a sikeres viadal után a triatlonista, köszönetet mondva a Kovászna Megyei Tanácsnak a támogatásért.

A fáradtsága érthető, ugyanis 59:31 perc alatt úszta le a kijelölt távot, 5 óra 16 perc alatt tekert le 180 kilométert, majd ezután 3 óra 53 perc alatt szaladta le a maratoni távot.
Deák a következő időszakban sem pihen, ugyanis javában készül a november 12-én a kínai Hsziamenben esedékes Ironman 70.3 világkupára.
A végeredmény: 1. Kevin Collington (Ausztrália) 08:34.39, 2. Marino Vanhoenacker (Belgium) 08:46.40, 3. Simon Cochrane (Új-Zéland) 09:09:46, … 6. Deák Zsombor (Románia) 10:13.59. <

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük