Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem jött össze a címvédés

Nem jött össze a címvédés Sport

Rendkívül közel került a címvédéshez, de a döntőben óriási csatában 4–3-ra alulmaradt a marosvásárhelyi Szőcs Bernadett, a svájci Montreux-ben szombaton és vasárnap megrendezett Európa Top 16-os asztalitenisz-bajnokságon.

A kontinens legjobb asztaliteniszezőit felvonultató megmérettetésen a végső győzelemre idén is favorit Szőcs Bernadette nagyszerűen menetelt, a döntőig vezető úton a cseh Hana Matelovát, a szlovák Barbora Balazovát és a lengyel Natalia Partykát győzte le. A vasárnap késő délutáni döntőben Szőcs a német Petrissa Soljával mérkőzött meg, aki a negyeddöntőben búcsúztatta a női mezőny másik román képviselőjét, Elizabeta Samarát.

Hirdetés
Hirdetés

A marosvásárhelyi versenyző remekül kezdett, megnyerte az első három szettet, és komoly lépéselőnybe került. Ezután viszont megtorpant a játéka és nem tudta behúzni a győzelemhez szükséges negyedik játszmát, Solja a következő három szoros szettben kiegyenlített. A mindent eldöntő hetedik játszmában a német sportoló fölényéhez nem fért kétség, a csak két pontig jutó Bernadettenek be kellett érnie az ezüstéremmel.

A férfiak küzdelmében érdekelt Ovidiu Ionescu már az első fordulóban kikapott a tapasztalt, fehérorosz Vlagyimir Szamszonovtól.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük