Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz klubot fenntartani!

A szigorú feltételek (infrastruktúra, költségvetés, játékosbérek, utánpótlás stb.) miatt könnyen előfordulhat, hogy idén nem lesz elég csapat a romániai labdarúgó 2. Ligában ahhoz, hogy a tervezett húszas létszámot kitöltsék!

Hirdetés
Hirdetés

Jelen pillanatban legfeljebb 15 körül lehet azoknak a romániai és erdélyi futballcsapatoknak a száma, amelyek 2. ligás szereplésre jogosultak, és indulnak is a 2022–2023-as bajnokságban. A román szakszövetség az augusztusi rajt előtt több mint két hónappal próbál kidolgozni olyan méltányos feltételrendszert, amit vészhelyzetben gyorsan alkalmazhatnának – vagyis a bajnoki benevezés határidejének időszakában feltöltenék az üres helyeket.

Egyik megoldás az lenne, hogy megadják az esélyt, az előző bajnokságban a kiesés sorsára jutó csapatok maradjanak a 2. Ligában. Latolgatások szerint azonban előfordulhat, hogy még így sem lesz 20 csapat. Ez esetben a 3. Ligából feljutó 5 csapat mellett az osztályozón kiesett csapatokat rangsorolnák, és közülük egy vagy több a 2. Ligába juthatna.

Az utóbbi bajnokságban a 2. Ligából 5 csapat kiesett (Politehnica Temesvár, Unirea Konstanca, Dunărea Călărași, Dacia Unirea Brăila, Astra Giurgiu), és 3 feljutott az 1. Ligába (Petrolul Ploiești, FC Hermannstadt, Universitatea Kolozsvár). Érkezett az 1. Ligából a Dinamo Bukarest, az Academica Clinceni és a Medgyesi Gázmetán. Utóbbi kettő még nem közölte szándékát, hogy indul-e a 2. Ligában, és az Astra (közel)jövője is bizonytalan. A Dinamo Bukarest háza tájáról is kiszivárogtak olyan hírek, miszerint a klub csődöt jelent, átalakul és a 4. Ligából (bukaresti bajnokságból) igyekszik visszajutni az élvonalba. A rövid felsorolásban már 4 bizonytalan jövőjű klub van, emiatt foglalkozik a szakszövetség a 20 tagúra tervezett 2. Liga feltöltésének tervével. A létszámcsökkentés sem elképzelhetetlen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük