Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz folytatásra számítanak

Nehéz folytatásra számítanak Sport

Véget ért a Sepsi OSK kéthetes, kemény felkészülési időszaka a törökországi edzőtáborban, a csapat tagjai már hazaérkeztek Belekből, a hétvégi pihenőt követően a mai napon állnak újra munkába. Az utolsó száz méteren itthon folytatják a felkészülést, ugyanis február 1-én, szombaton 15 órától már folytatódik az élvonalbeli pontvadászat, a mieink a Nagyszebeni Hermannstadt vendégeként kezdik meg idei szereplésüket az I. liga 23. fordulójában.

Hirdetés
Hirdetés

A Sepsi OSK elveszítette utolsó felkészülési mérkőzését Törökországban, múlt csütörtökön délután 1–0-ra kikapott az orosz Arsenal Tulától. A múlt kedden lejátszott, bolgár PFC Beroe elleni meccshez hasonlóan, ezúttal is büntetőgóllal maradtak alul a szentgyörgyiek, az ellenfél kevéssel a szünet után szerezte meg a győztes találatot. Az ellenfélről sokat elmond, hogy a hatodik helyen áll a tizenhat csapatot felvonultató orosz Premjer Ligában.

A Sepsi OSK egy győzelemmel (1–0 a Korona Kielce ellen) és három vereséggel (0–2 a Zira, illetve 0–1 a Beroe és az Arsenal Tula ellen) zárta a törökországi edzőtábort. A csapat a hétvégén már élesben is megmutatja a felkészülés gyümölcsét, a téli szünet után folytatódó alapszakasz 23. fordulójában, szombaton 15 órától a Nagyszebeni Hermannstadt vendége lesz.

„Hasznos felkészülési időszak volt, és bár hosszúnak tűnhet ez a két hét, mégis az idő rövidsége miatt nem tudtunk minden egyes részletet kidolgozni. Elégedettek voltunk a körülményekkel, minden adott volt a jó alapozáshoz, az időjárás is kedvezett nekünk. Minden játékos igyekezett a napi két edzés, illetve edzőmérkőzések során a lehető legjobb formáját mutatni, és maximálisan felkészülni az új szezon kihívásaira. Sok fiatal érkezett, akiknek felmértük a képességét, igyekeztünk őket éles meccshelyzetekben kipróbálni, az edzőmérkőzéseken nem az eredményt tartottuk elsősorban szem előtt. Voltak, akik bizonyítottak, ígéretes fiatalok, de valószínűleg kölcsönadjuk őket más csapatoknak, mert be kell látnunk, nem egyszerű a váltás az élvonal szintjére, ezt ők is tudják, még fejlődniük kell ahhoz, hogy a jövőben számíthassunk rájuk” – nyilatkozta Leo Grozavu vezetőedző.

„A sérüléshullám miatt vagyok elégedetlen, emiatt nem tudtam mindenkire számítani, nem tudott mindenki egyformán edzeni, mérkőzni, de bízom benne, hogy a bajnoki rajtig sikerül majd őket ugyanarra a felkészültségi szintre juttatni, és a nyitókörben olyan csapattal kiállni, ami megfelel az elvárásainknak. Négy nehéz meccs vár ránk a végére, ezekből ki kell hoznunk a maximumot, még akkor is, ha utána megfeleződnek a pontok. Ezt követően új bajnokság kezdődik a rájátszásban, és biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon sok elszántsággal fog játszani a play-outban. Nagyon nagy lesz a harc, amint látom, mindegyik csapat erősített, így senki nem dőlhet hátra. Bízom benne, hogy a szentgyörgyi, környékbeli és országbeli szurkolóink mellettünk lesznek, és buzdítanak, a legjobb és a kevésbé jó pillanatainkban is: hajrá Sepsi!” – tette hozzá.

A Román Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) a napokban közzétette a bajnokság 24., és 25. fordulójának menetrendjét. A Sepsi OSK mindkét fordulóban hazai pályán játszik, február 9-én, vasárnap 14.30-tól a Jászvásári Polit, február 16-án, ugyancsak vasárnap 17 órától az FC Botoșani-t fogadja.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük