Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nehéz, de nem lehetetlen

Nehéz, de nem lehetetlen Sport

A labdarúgó élvonal 24. fordulójában a direkt rivális Academica Clinceni ellen lép pályára szombaton 17 órától a Sepsi OSK labdarúgócsapata. Leo Grozavu tanítványai hazai pályán szeretnék megszakítani az öt döntetlenből álló sorozatukat, és egy győzelemmel megszilárdítanák helyüket a bajnoki tabellán.

A múlt hétvégi Dinamo elleni gól nélküli döntetlent követően a keddi pótláson 1–1 arányban ikszelt a FC Argeș vendégeként a sepsiszentgyörgyi együttes, amely az újabb egy ponttal visszaelőzte Botoşanit a rangsorban (4–5. hely), de egyenlő pontszámmal (36–36) rendelkeznek. A piros-fehéreknek két pont az előnyük a felsőház utolsó pozícióját (6. hely) elfoglaló Academica Clinceni előtt, ami külön pikantériát ad kettejük szombati összecsapásának.

Hirdetés
Hirdetés

– Az Academica Clinceni ebben, de az előző idényben is bebizonyította, hogy a bajnokság egyik erős csapatának számít, amellyel számolni kell. Tapasztalt játékosokkal, erőskezű edzővel, jól szervezett védelemmel rendelkeznek, és nem véletlenül tartják a bajnokság egyik meglepetéscsapatának, hiszen mindenkivel felvette a versenyt a szezonban. Három vereséget szenvedtünk ebben az idényben, az egyiket épp az Academica otthonában, szóval tudjuk, mennyire nehéz meccs vár ránk – fejtette ki Leo Grozavu.

A Sepsi OSK vezetőedzője nem ok nélkül méltatta az idény egyik meglepetéscsapatának számító Ilfov megyeiek szervezett védelmét, ugyanis Ilie Poenaru csapata eddig 12 mérkőzésen nem kapott gólt – hasonló mutatóval csak a címvédő Kolozsvári CFR büszkélkedhet.

A két együttes eddig mindössze három alkalommal került szembe egymással, egy döntetlen mellett megosztoztak a győzelmeken, legutóbb, a tavaly októberi odavágón az Academica 2–0-ra nyert Chunchukov és Rusescu góljaival. Van tehát miért visszavágnunk szombati ellenfelünknek, Leo Grozavu szerint is.

– Van javítanivalónk bőven, hiszen az utóbbi időszakban elszoktunk a győzelem ízétől, éppen ezért nagyon koncentráltan kell játszanunk az egész mérkőzésen. Többet kell nyújtanunk a pályán, még akkor is, ha fizikailag és mentálisan nem hevertük ki az elmúlt nehéz időszakot. Most csak az számít, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtsuk, kihasználjuk a hazai pálya előnyét, és megnyerjük a mérkőzést – közölte a szakember.

A sérülteket leszámítva a játékoskeret minden tagja felépült a koronavírusból, és a vezetőedző rendelkezésére áll, de Grozavu figyelmeztet, még időbe telik, amíg mindenki formába lendül és erőnlétileg a maximumot tudja nyújtani.

A 24. forduló menetrendje: pénteken 17.30-tól Voluntari – FC Argeş, 20.30-tól Craiova – Hermannstadt; szombaton 17 órától Sepsi OSK – Academica Clinceni, 20 órától FCSB – Chindia; vasárnap 18 órától Medgyesi Gázmetán – Kolozsvári CFR, 20.30-tól Astra – Dinamo; hétfőn 17.30-tól Aradi UTA – Botoşani, 20.30-tól Viitorul – Jászvásár.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük