Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négyen a Sepsi–SIC-től

Négyen a Sepsi–SIC-től Sport

Keretet hirdetett Dragan Petricevic, a romániai női kosárlabda-válogatott vezetőedzője a februári, Finnország és Szlovénia elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésekre. A szakember 14 játékosnak küldött behívót, közülük négyen a bajnoki címvédő Sepsi–SIC mezét viselik. Továbbá ketten a svéd válogatottban, egyikük pedig a horvát nemzeti csapatban kap lehetőséget a zöld-fehér mezes kosárlabdázók közül. A kézdivásárhelyi Demeter Nóra először kapott meghívást a felnőtt keretbe.

Akárcsak a novemberi selejtezőmérkőzéseken, Petricevic ezúttal is számít Annemarie Gödri-Părău, Ancuța Stoenescu, Kilin Tünde és Teodora Neagu játékára. A keret egyedüli újonca a kézdivásárhelyi Demeter Nóra, aki a PEAC Pécs színeiben egyre több játéklehetőséghez jut, a 19 éves center 2,2 pontot, 0,7 lepattanót és 0,3 asszisztot átlagolt a magyar bajnokságban, meccsenként 6 és fél percnyi játékkal.

Az E-csoportban szereplő román válogatott tavaly ősszel előbb hazai pályán Szlovéniától (80–59), majd idegenben Franciaországtól (87–45) szenvedett vereséget, így jelenleg a harmadik pozíciót foglalja el a csoportban. A trikolórok február 4-én gyülekeznek Bukarestben, majd 9-én Helsinkibe utaznak, ahol egy nappal később a kvartett utolsó helyén álló finn nemzeti alakulat ellen lépnek pályára a selejtezősorozat 3. fordulójában. A kosárlabdázók ezt követően visszatérnek Romániába, és néhány nappal később már Celjébe utaznak, 14-én Szlovénia ellen bizonyíthatnak.

A Sepsi–SIC a román válogatott mellett a svéd és a horvát nemzeti együttesbe is delegál játékosokat: Nathalie Fontaine és Danielle Hamilton-Carter előbbit, Ružica Džankić pedig utóbbit erősíti. Svédország és Horvátország is a H-csoportban szerepel, az északiak két győzelemmel az első helyen állnak, februárban pedig Olaszországgal és Horvátországgal is hazai környezetben játszanak. A horvátok egy győzelemmel és egy vereséggel a kvartett második helyét foglalják el, a folytatásban pedig Macedónia és Svédország vendégei lesznek a selejtezősorozatban.

A román válogatott 14 fős bővített kerete: Gabriela Mărginean (AGU Kayseri Spor Kulubu – Törökország), Ashley Walker (Umana Reyer Venezia – Olaszország), Sonia Ursu (1KS Sleza Wroclaw – Lengyelország), Elisabeth Pavel (ZTE NKK – Magyarország), Demeter Nóra (PEAC Pécs – Magyarország), Annemarie Gödri-Părău (Sepsi–SIC), Ancuța Stoenescu (Sepsi–SIC), Kilin Tünde (Sepsi–SIC), Teodora Neagu (Sepsi–SIC), Ioana Ghizilă (Kolozsvári Universitatea), Irina Părău (Kolozsvári Universitatea), Dora Ardelean (Temesvári SCM), Gabriela Irimia (Brassói Olimpia), Alexandra Dumitrache (Brassói Olimpia).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük