Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Negyedik hely Linzben

Negyedik hely Linzben Sport

Szombattól keddig az ausztriai Linzben állt asztalhoz a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub három tehetséges pingpongozója, a rangos nemzetközi Raiffeisen Youth Championship nevet viselő utánpótlás viadalon. A négynapos versenyen egyéniben és csapatban is próbára tették tudásukat az asztaliteniszezők.

Az NMSK-növendékek legjobb eredménye Canea-Kocsis András nevéhez fűződik, aki a minikadét (2007-ben, illetve azután születettek) korosztály csapatversenyében hajszállal maradt le a dobogóról. András az osztrák Kolodzeijczykkel és az olasz Izzo Giacomóval alkotott közös frontot, és jó teljesítményüknek köszönhetően meg sem álltak csak a legjobb négy között. Az elődöntőben 3–1-es vereséget szenvedtek francia vetélytársaiktól, majd a 3–4. helyért 3–0 arányban alulmaradtak a szlovák válogatottal szemben, így be kellett érniük az előkelő negyedik hellyel. Canea-Kocsis András egyéniben a legjobb nyolc között kényszerült búcsúra, miután 3–1-re kikapott a magyarországi Varga Botondtól.

A kadét korosztályban érdekelt Mike Boróka és Chelmuş Ionuţ is a legjobb 32 között búcsúzott egyéniben, míg csapatversenyben gyengébbre sikerült a szereplésük, ugyanis gyengébb képességű társakkal kerültek egy csapatba, és nem tudták kamatoztatni tudásukat.

– Nagyon színvonalas nemzetközi versenyen vettünk részt, népes volt a mezőny, mintegy 500 versenyző küzdött 63 asztalon négy napon át. Úgy vélem, rengeteget tanulhattak a játékosaink, hasznos tapasztalat volt számukra, büszke vagyok rájuk – értékelt Kerekes Barnabás edző, aki elárulta ma Medgyesre utazik a csapat egy része, ahol a Bajnokok-kupáján vesznek részt, de javában készülnek a jövő heti serdülő egyéni országos döntőre is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük