Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négy ezüst a magyaroknak

Négy ezüst a magyaroknak Sport

A magyar csapat négy második hellyel fejezte be a karatésok Tamperében rendezett korosztályos Európa-bajnokságát, a 21 éven aluliak mezőnyében Rónai Lili (50 kg) és Baranyi Zsófia (55 kg) nyert ezüstöt, míg az egyaránt kadét Dévényi Bence (57 kg) és Hecker Bojána (47 kg) is második helyet szerzett. Két háromszéki sportoló is ott volt a mezőnyben.

Hirdetés
Hirdetés

A Sport-All SC és az MTK Budapest két kvalifikált versenyzője, Gödri Mártis Huba (junior, -61 kg) és Baló Hunor (junior, -76 kg) is méltón képviselte Magyarországot a kontinensviadalon. Huba első meccsén 4–1 arányban legyőzte az ukrán Yanovskyi Davydot, következő ellenfele a román Tornaci Erhan volt, aki 7–3-ra nyert ellene. Vigaszágon sajnos nem folytathatta, mivel a román versenyző a döntőbe jutás előtt kikapott német ellenfelétől, és 3. lett. Hunor a finn Parikka Bennel kezdett, a helyiek versenyzője 1–0 arányban nyert, a háromszéki karatékának sem adatott meg a vigaszági szereplés.

„Sportolóink méltón helyt álltak, sajnos nem lehettem mellettük, mint a nevelőedzőjük. Tíz napos pihenő után visszatérnek és folytatják a munkát a jobb eredmény reményében” – értékelt edzőjük Vass Hunor, aki egyúttal köszönetet mondott a versenyzők szüleinek, és támogatóiknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük