Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Négy csapattal vettek részt az országoson

Négy csapattal vettek részt az országoson Sport

Február 9–11. között Bodzavásáron zajlott az ifjúsági II-es asztaliteniszezők országos csapatbajnoksága, ahol 28 lány, illetve 29 fiú együttes mérte össze erejét. A kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK-t három fiú, illetve egy lánycsapat képviselte tisztességgel.

Hirdetés
Hirdetés

A Nagy Mózes SK Mike Boróka, Téglás Andrea, Oláh Kriszta és Farkas Yvett alkotta lánycsapata elsőszámú favoritként vágott neki a küzdelemnek. Kerekes Barnabás tanítványai a legjobb tizenhatban a Marosludas elleni 3–0-s győzelemmel kezdtek, majd 3–1-re kikaptak a Konstancai Farultól, illetve 3–1-re verték a Konstancai SPL II-őt. A legjobb nyolc között óriási csatában 3–2 arányban alulmaradtak Besztercével szemben, így elúszott számukra a négy közé jutás. Ezt követően 3–2-re verték a Marosvásárhelyi ISK-t, illetve 3–0-ra Medgyest és Giurgiut, így be kellett érniük az 5. hellyel a nagyon erős mezőnyben.

Az NMSK fiúcsapatai közül a Canea-Kocsis András, Márton Ádám és Pribeagu Sebastian alkotta trió teljesített a legjobban. A legények 8-as számú kiemeltként kezdték menetelésüket, 3–2-re nyerve Újszentes I. és 3–1-re Zilah ellen, míg Câmpulungtól 3–0-ra kaptak ki. A legjobb nyolc között Besztercétől és a Farultól is 3–0-s vereséget szenvedtek, így az 5–8. helyekért folytatták a játékot. Itt 3–0 és 3–2 arányban fejet hajtottak a Konstancai SPL I. és Câmpulung csapataival szemben, és a 8. helyen fejezték be a kiírást. Ez az eredmény annál is inkább biztató, mivel ők hárman három évvel kisebbek ennél a korosztálynál, junior III-asként vállalták a megmérettetést.

A Chelmuş Ionuţ, Cueşdean Rareş és Popov Szabolcs alkotta NMSK selejtezőkört játszott a tizenhatba jutásért, itt mind a négy párharcukat 3–0 arányban hozták a fiúk, Slatina, a Bukaresti 1-es ISK, a CSTA Bukarest II. és a Szatmárnémeti SPL ellen. A legjobb tizenhatban három vereséggel indítottak (0–3 a CSA Steauával, 1–3 a Konstancai SPL I-gyel, 0–3 a CSTA Bukarest I-gyel). A 9–16. helyekért vívott helyosztón három 3–1 arányú győzelmet értek el (a Konstancai SPL II-vel, a CSTA Bukarest II-vel és Zilahhal), így a 13. helyen fejezték be a versenyt. A Burnichi Marian, Sterczer Zalán és Fekete Balázs alkotta hármas egy győzelemmel és két vereséggel nem jutott tovább a selejtezőcsoportból.

A lányoknál végül a Konstancai Farul, a fiúknál a CSA Steaua lett a bajnok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük