Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagyszabású stadionavató

Nagyszabású stadionavató Sport

Közel 600 millió eurós létesítményt avat ma este Budapesten Magyarország labdarúgó-válogatottja az Uruguay elleni barátságos mérkőzésen: a 2020-as Európa-bajnokságra elkészült új Puskás Ferenc Aréna teljes pompájában ragyog, több mint 60 ezer néző előtt játsszák a ma esti meccset.

Az 1950-es évek elején épült Népstadion (2002 óta Puskás Ferenc Stadion) betonszerkezetét elbontották és ledarálták, a régi betonkatlan anyagát pedig beépítették az új stadion falaiba. 2016 februárjában kezdték lebontani a régi stadiont.

Az 50 méter magas és 316 méter hosszúságú aréna bruttó 208 ezer négyzetméteres alapterületen áll. 38 darab, 40 méter magas pilon adja a stadion szerkezetét, amihez közel 1600 cölöpöt kellett felállítani. Ezer fő dolgozott naponta a létesítményen, ebből több mint 600-an csak a szerkezetépítéssel foglalkoztak. Kissé kevés, 556 parkoló áll a látogatók rendelkezésére, viszont 27 felvonót, 974 vécét és 712 mosdót építettek be, illetve gyalogoshidakat is kiviteleztek. 3 szintes lelátó és 4 óriás kivetítő található az arénában.

Az ünnepség 18.30-kor kezdődik, a Magyarország – Uruguay találkozón pedig 20 órakor szólal meg a kezdő sípszó. Kedden viszont sorsdöntő meccs vár a magyar válogatottra az Eb-selejtezős csoportban: Cardiffban Wales ellen játszanak majd az E jelzésű széria második helyéért.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások