Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagypatakon bizonyítottak

Nagypatakon bizonyítottak Sport

A nagypataki Oprea sípályán kitűnő hóviszonyok és ragyogó napsütés közepette első alkalommal rendezték meg a Iordan Popică Emlékversenyt, ahol 80 gyerek állt starthoz. Sepsiszentgyörgyöt a Sport-All Ski Team és a Tanulók Háza csapata képviselte Bocz Attila edző vezetésével.

A sízők műlesiklásban és óriás műlesiklásban kellett összemérjék erejüket, a két futam időeredménye adta a végső helyezéseket. A sepsiszentgyörgyiek három arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek. Florea Csanád (6 éves korcsoport), Molnár Etele (9 év) és Finta Szilárd (14 év) elsőként, Antal Soma (12 év) másodikként, míg Bíró Maja (9 év) és Molnár Aporka (12 év) harmadikként zárta a versenyt.

– Január 12-től szinte minden hétvégén versenyen voltunk, a körülmények kedveztek ennek a sportágnak, sokkal többet tudtunk kapuk közt edzeni, mint az előző években, több versenyt is szerveztek, amelyeken indulhattunk. Ez meg is látszik a gyerekeken, az eredményeken. Egyre bátrabban mennek a kapuk közt, testtartásuk javul – értékelt Bocz Attila edző, megköszönte edzőtársának Bajkó Levente Attilának, a sepsiszentgyörgyi Tanulók Házának, a szülőknek és a támogatóiknak (Elenis Kft., King Wash Kft., a helyi és megyei tanácsnak, a Sepsi ReKreatívnak) a segítséget. A sízők hétvégén Maroshévízen vagy Borszéken versenyeznek, ahonnan tovább utaznak Kapnikbányára, az országos síbajnokság harmadik fordulójára.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük