Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy tehetség, de nehéz természet

A Petrolul Ploiești csapatától való haragos elválás után a 2. ligás FC Brassónál folytathatja labdarúgó pályafutását Gabriel Tamas. Tamásnak csak az év végi átigazolási szünettől kezdődően lehet játékjoga az FC Brassónál, addig a csapattal edzhet. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy időközben más csapatot talál, a brassóiak azonban nagyon szívesen látnák soraikban.

A 38 éves játékos vegyes házasságból született Brassóban, tavalyelőtt elhunyt édesapja, Tamás József tekerőpataki (Hargita megye), egyébként rendőrtiszt volt, ezredesi ranggal vonult nyugdíjba. Kiszámíthatatlan, olykor lobbanékony természete, no és az italozások miatt sokszor váltott már klubot idő előtt, a névjegyén 22 csapat szerepel! A néhai ICIM Brassónál kezdte a focit, a Brassói Traktornál folytatta, majd – édesapja közbenjárásával – a Bukaresti Dinamóhoz került, ahol viszont alig 21 mérkőzést játszott, utána elkezdődött a hátvéd európai körútja: Galatasaray Isztambul, Szpartak Moszkva, Dinamo Bukarest, Celta Vigo, Auxerre, Dinamo Bukarest, West Bromwich, Kolozsvári CFR, Watford, Doncaster, Bukaresti Steaua, Cardiff, FCSB, Hapoel Haiffa, Astra Giurgiu, Kolozsvári Universitatea, FC Voluntari, Petrolul. Több helyszínen fegyelmi büntetésekben részesült éjszakai italozásai, túlkapásai miatt, van ez okból egy felfüggesztett szabadságvesztés is a számláján, mert hajnalban ittasan betörte egy tömbház műanyag ajtóját, az egyik lakás lábtörlőjére lefeküdt, majd botrányosan viselkedett.

Botrányai és szókimondó természete ellenére a legtöbb edzője határozottan megvédte, többen is bámulatosnak nevezték a munkabírását, játékintelligenciáját, odaadását. A román válogatottban 67-szer szerepelt, az utánpótlás-válogatottakban 20-szor. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük