Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nagy a tét a Sepsi OSK fiataljainak

Nagy a tét a Sepsi OSK fiataljainak Sport

A hét végén befejeződik a romániai ifjúsági labdarúgó Elit Liga (Liga Elitelor) alapszakasza. A Sepsi OSK U17-es és U19-es csapatainak az utolsó forduló eredményein múlik az, hogy a felsőházban vagy az alsóházban folytatják a bajnokságot. A felsőházhoz az első hatban kell befejezni az alapszakaszt.

Hirdetés
Hirdetés

Az U19-es korosztályban a Sepsi OSK a Keleti-csoportban szerepel, 10 forduló után 13 ponttal a hetedik helyen áll. Hatodik a Concordia Chiajna 14 ponttal, őt kellene előzni. Igen ám, de az utolsó fordulóban a Sepsi OSK a csoport és talán az egész korosztály legjobb csapatát, a Konstancai Farult fogadja. Ez voltaképpen a Hagi Futball Akadémia egyik ifi gárdája. Kifejezett céljuk a reváns, vagyis az Elit Liga megnyerése, miután tavaly a döntőben ez a korosztály 2–1-re kikapott az FK Csíkszeredától. A Farul 25 ponttal vezeti a csoportot, már utolérhetetlen, ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. Ez lehet a Sepsi OSK esélye, de nem igazán lehet abban bízni, hogy a tengerpartiak felületesen kezelnék a háromszéki kiszállást. Egy másik sorsdöntő mérkőzésen a Chiajna a nyolcadik helyen álló Jászvásári Polit fogadja, és ha győz, a Sepsi OSK már nem előzheti. Döntetlen vagy vendéggyőzelem esetén a Sepsi OSK-nak elegendő egy döntetlen a Farullal szemben.

Az U17-es korosztályban a Sepsi OSK szintén a Keleti-csoport egyik tagja, és az utolsó forduló előtt a 16 ponttal a hatodik helyen áll! Hetedik a CSA Steaua 15 ponttal, nyolcadik a Voluntari 14 ponttal, eggyel kevesebb mérkőzéssel. Az utolsó fordulóban ezekre a mérkőzésekre kell figyelni: Sepsi OSK – Farul Konstanca (beérhetetlen csoportelső), FCSB – CSA Steaua, Voluntari – Buzău. Sajnos, amellett, hogy a Voluntari eggyel kevesebbet játszott, s van tartalék lehetősége, a hétvégi ellenfele a csoport leggyengébbje, győzelem nélkül, egy döntetlennel, 3–43-as gólaránnyal. Ha győz a Voluntari, 17 pontja lesz, jó gólaránya. Az jelenthet reményt a Sepsi OSK-nak, hogy a Voluntari elmaradt mérkőzése a Farul otthonában lesz, de mindezzel együtt a háromszéki fiataloknak győzniük kellene a Farul ellen, másképp a CSA Steaua (is) megelőzheti. Igaz viszont, hogy a Steaua olyan csapathoz látogat, amely minden szinten a „legádázabb ellenségnek” számít, tekintettel a hadsereg és Gigi Becali közti pereskedésekre, konfliktusokra, nyilatkozatháborúra.

 

A Sepsi OSK két fiatal játékosa, David Robert és Kocsis Norbert (képünkön) is meghívót kapott az U18-as korosztály számára rendezett országos válogatóra, amelyre október 31. és november 2. között kerül sor a bufteai futballközpontban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2021. október 29., 17:42
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Gratulalok nekuk, nagyon ugyesek! Sokat is dolgoznak azert, hogy eljussanak egy ilyen szintre!
    DE, azert a joneveltsegrol sem kene megfeledkezni, amit otthon kaptak! A minap orvoshoz siettunk a kislanyommal es az atjaron lelepett az autom ele ket ifi OSK-s legeny, alig tudtam megallni, aztan egy lenezo gunyos vigyor mellett atsetaltak az atjaron. Nagyon komotosan, biztosan edzesrol jottek szegenyek es nagyon faradtak voltak… Az a szomoru, hogyha veletlenul elutom oket, akkor biztosan senki nem azt kiabalja ram, hogy ok voltak a hibasak! Megvan ra az esely, hogy ezek a dolgok maskepp is vegzodhetnek…