Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mugellóban versenyeznek

Mugellóban versenyeznek Sport

Négy év után új pálya debütál a Formula–1-es világbajnokságon, az elsősorban a motorversenyekről ismert olaszországi Mugelloban. A Toszkán Nagydíjon áll rajthoz ezredik alkalommal a Ferrari, illetve az idei sorozatban először lehetnek nézők is a pálya lelátóin.

Hirdetés
Hirdetés

Csupa gyors kanyarral várja a mezőnyt Mugello, az első az ad-hoc módon naptárba bekerült pályák sorában. Előzetes tapasztalatok híján az új pályákon mindig többletmunka vár a csapatokra a futómű, a szárnyak és az egyéb beállítások kalibrálásánál. A tévedések és a korrigálások felforgathatják a sorrendet az előzetes várakozásokhoz képest. Különösen hátrányos lesz most egy baleset vagy műszaki hiba, ami az átlagosnál nagyobb veszteséget okoz. A mugelloi pálya 5,2 kilométer hosszú, 15 kanyarjából 9 jobbos, 6 balos. Szintén új élmény lesz mindenkinek 2020-ban, hogy ha csekély létszámban, de végre nézők is lesznek a helyszínen: naponta közel háromezer fő.

Különleges verseny lesz az első Toszkán Nagydíj abból a szempontból, hogy ezredik alkalommal áll rajthoz a Ferrari. A millenium azonban nem ígér sok jót a Ferrarinak, a százas évfordulók eleve nem sok szerencsét hoztak nekik – egyetlen győzelem a mérleg –, és hát az idei autójuk sem egy világverő konstrukció.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük