Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Motiváltan várják a rajtot

Motiváltan várják a rajtot Sport

Tegnap este Botosánban elkezdődött a labdarúgó 1. Liga 2021/2022-es idénye. A Sepsi OSK ma kezdi meg a pontvadászatot, mégpedig hazai környezetben. A háromszékiek gyakorlatilag egy rangadóval indítanak, hiszen az elmúlt idényt az OSK a negyedik, míg a vendég Academica Clinceni az ötödik helyen zárta.

– Rövid bajnoki szünet után máris kezdődik az új szezon, amelyre kiváló körülmények között készülhettünk. Ahogy azt már megszokhattuk, itthon minden adott a minőségi edzőmunkához, de az ausztriai edzőtáborban sem volt okunk panaszra, a játékosok maximális erőbedobással hangolódtak a rájuk váró kihívásokra. Keményen, koncentráltan és lelkiismeretesen készültek, bár azt némiképp sajnálom, hogy voltak, akik később csatlakoztak a kerethez. Összességében elégedett vagyok, és úgy gondolom, magabiztosan vághatunk neki a szezonnak – nyilatkozta tegnapi sajtótájékoztatóján Leo Grozavu, a Sepsi OSK vezetőedzője, aki nem tulajdonít túl nagy jelentőséget annak, hogy a kapruni edzőtáborban lejátszott formaellenőrző mérkőzéseken veretlen maradt csapata.

Hirdetés
Hirdetés

Az 53 éves szakvezető a bajnoki menetrendről szólva kifejtette, a sorsolás első látásra könnyebbnek tűnik a tavalyihoz képest, és nem bánta volna, ha keményebb összecsapásokkal indítanak, mivel akkor hamarabb formába lendültek volna. Ugyanakkor figyelmeztet, az előzetes esélylatolgatásoknak nincs sok értelme, minden a pályán dől el.

– Nagyon motivált mindenki, várjuk már a rajtot. Mindegy, hogy kivel játszunk, minden meccshez úgy állunk, hogy nyerni szeretnénk. Kell három-négy mérkőzés, amíg felvesszük a bajnokság ritmusát, amíg kiderülnek az erőviszonyok, és hogy tudjuk, hol tartunk jelenleg. Kemény lesz a tempó, háromnaponta játszunk, ugyanakkor a kánikula is megnehezíti a dolgunkat. Abszurdnak tartom, hogy míg februárban este 10 órakor játszunk mínusz 15 fokban, addig a nyári hónapokban nem egyszer a kora délutáni órákban kell pályára lépnünk – fűzte hozzá, kiemelve, hogy nehéz összecsapásra számít ma, az Academica Clinceni ellen. Ami a célkitűzéseket illeti, Grozavu személy szerint mindig az első helyet célozza meg, ugyanakkor szerinte a realista elvárás a felsőházi szereplés ezúttal is.

Az első forduló műsora: ma Sepsi OSK – Academica Clinceni (18.30), Kolozsvári CFR – U Craiova 1948 (21.30); szombat Medgyesi Gázmetán – SK Mioveni (18.30), Universitatea Craiova – FC Argeş Piteşti (21.30); vasárnap Aradi UTA – Konstancai FCV Farul (18.30), Bukaresti Rapid – Chindia Târgovişte (21.30); hétfőn Bukaresti Dinamo – FC Voluntari (20.30). Minden találkozót élőben közvetíti a teljes szezon során a Digi, a Telekom és a Look Sport csatorna.

A fogadóirodák a Kolozsvári CFR csapatának tulajdonítanak a legnagyobb esélyt az aranyéremre, tehát a címvédésre. Az első négy csapat várt helyezése megegyezik az előző idényben elfoglalt helyezésekkel. Alább közöljük a 16 résztvevő esélyességi sorrendjét, a csapatok neve után a fogadóirodák sajátos értékszáma, szorzója (odds) látható. Elvileg azt jelenti például, hogy aki a Sepsi OSK bajnoki címére fogad bizonyos összeget, annak 18-szorosára számíthat. Nem mellékes az sem, hogy az „odds”-ok alapján a Sepsi OSK csapatát mindenképpen a felsőházi rájátszásba várják, s azon belül tevődik fel a dobogós, érmes esély. A tippversenyekben, totóban, online-fogadásokban jártas személyek tudják, az esélylista a bajnokság alatt még változhat aszerint, hogy a csapatok hogyan szerepelnek a tizedik, huszadik stb. fordulóig. Íme a 104. romániai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság esélylistája a fogadóirodák elemzői szerint: CFR Kolozsvár 2,30, FCSB (Fotbal Club Steaua Bukarest) 3,75, Universitatea Craiova 5,50, Sepsi OSK 18, Farul Konstanca 20, FC Botosani 50, FC Arges 75, FCU Craiova 75, Academica Clinceni 100, Chindia Târgoviste 100, Rapid Bukarest 100, Dinamo Bukarest 125, UTA Arad 150, Medgyes 150, FC Voluntari 200, CS Mioveni 300.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük