Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Modricék lendületben

Modricék lendületben Sport

Kedden újabb két csoport küzdelmei fejeződtek be a labdarúgó-világbajnokságon. Az oroszországi torna 37. mérkőzésén született meg az első gól nélküli döntetlen, Franciaország és Dánia rendkívül unalmas mérkőzéssel lépett kéz a kézben a nyolcaddöntőbe.

A C-csoport másik mérkőzésen Peru 2–0-ra legyőzte Ausztráliát, a dél-amerikai ország csapata 1978 óta először ünnepelhetett győzelmet vb-meccsen. Estére nagyobb izgalmakkal maradtak. Izland mindent megtett, de gyenge helyzetkihasználását a nyolcaddöntős tudattal tartalékoló, ám így is veszélyesebb horvát csapat megbosszulta, és 2–1-re nyert. Így Argentínának csak arra kellett ügyelnie, hogy legyőzze Nigériát. Messi gólja még kevés lett volna, végül egy védő kellett a boldogsághoz, a Manchester Unitedot erősítő Marcos Rojo a hajrában lőtte a legjobb 16 közé együttesét (2–1), ahol szombaton 17 órától a franciákkal néznek szembe.

Luka Modricékra Dánia vár vasárnap 21 órától. A horvát válogatott még soha nem nyerte meg csoportját világbajnokságon, soha nem nyert zsinórban három vb-meccset, a csoportkörben pedig most először maradt veretlen. Mostani teljesítményükkel tehát még az 1998-ban vb-bronzérmes csapatot is felülmúlták, akkor Davor Sukerék Argentínától kaptak ki 1–0-ra a csoportkörben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük