Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Mire számíthatunk 2018-ban?

Mire számíthatunk 2018-ban? Sport

Emlékezetesként vonul be a 2017-es esztendő a háromszéki sport történetébe, ugyanis a Sepsi–SIC női kosárlabdacsapata másodszor is felült a honi kosárlabda trónjára, magabiztos meneteléssel megnyerve a bajnokságot. A Sepsi OSK labdarúgóklub remek tavaszi szezont futott a másodosztályban, így történelmi tettet végrehajtva feljutott az élvonalba. Vajon mit tartogat felnőtt csapataink számára 2018? Sikerül megismételni a tavalyi diadalmenetet?

Kosárlabda

Sepsi–SIC. Célkitűzés: címvédés. Jelenlegi helyezés: 1.

2016-ban ünnepelhette fennállása első bajnoki címét a Sepsi–SIC, majd 2017-ben megvédte azt, miután fölényesen megnyerte a női Nemzeti Ligát. Emellett nemzetközi porondon is letették névjegyüket, az Európa-kupában sikeresen abszolválták a csoportkört, majd a playoff-kör első felvonásában nagy küzdelemben hajtottak fejet a rutinosabb görög Olympiakosz Pireusszal szemben.

Ilyen előzmények után nem lehet más a célkitűzés, mint az újabb címvédés a pontvadászatban, illetve a kupagyőzelem a sorozatban, nemzetközi szintéren pedig felülmúlni a tavalyi bravúrt. A Mikes-csapat jelenleg remekül áll e tekintetben, ugyanis hibátlan mérleggel, tíz győzelemmel vezeti az alapszakasz rangsorát. Január 6-án Alexandrián lépnek parkettre, ahol vélhetően győzelemmel avatják fel a 2018-as esztendőt. A célkitűzés teljesítésében ezúttal is Zoran Mikes hozzáértésére, a kiforrt csapategységére és a szurkolók önzetlen támogatására számíthatnak.

KSE. Célkitűzés: kijutás a döntő tornára.

A női másodosztályban a Sepsi–SIC2 mellett a Kézdivásárhelyi SE érdekelt, a fiatal erőkből álló együttes célja, hogy tapasztalatot szerezzenek a felnőttek között, illetve folytonosságot és játéklehetőséget biztosítsanak a saját nevelésű játékosaiknak. A szerb Ljubomir Kolarevic edzette együttes az alapszakaszt 4 megnyert és 6 elveszített mérkőzéssel ötödikként zárta csoportjában, a hónap közepétől kezdődő folytatásban azonban törlődnek az alapszakasz eredményei, egyedül a szintén nem szatellit csapat Nagyvárad elleni mérkőzések számítanak a továbbiakban.

Labdarúgás

Sepsi OSK. Célkitűzés: bennmaradás. Jelenlegi helyezés: 13.

A 2017-es év legnagyobb sikerét kétségtelenül a Sepsi OSK érte el azáltal, hogy első II. ligás szezonjában a fővárosi Juventus mögött második helyen végzett (21 győzelemmel, 8 döntetlennel és 5 vereséggel), ezzel pedig feljutott a román labdarúgás élvonalába. Hatalmas fegyvertény ez egy ekkora megyének, amelynek korábban sosem volt képviselője a labdarúgás legmagasabb szintjén!

Az I. liga az előzetes várakozásoknak megfelelően kemény diónak bizonyul a tapasztalatlan újoncnak, az OSK az eddigi 22 fordulóban négy győzelmet  és három döntetlent ért el, amellyel a ranglista utolsóelőtti, 13. helyén áll. Február 2-től 25-ig folytatódik a körmérkőzéses alapszakasz, március 3–4-én kezdődik a felsőházi (a legjobb hat együttesnek), illetve alsóházi (a többi nyolc csapatnak) rájátszás. Ekkortól lesz igazán érdekes a dolog, a pontokat megfelezik, és mondhatni új időszámítás kezdődik a kiesés elkerülése érdekében.

Az OSK-nál ma fújnak gyülekezőt, január 12–26. között antalyai edzőtáborba vonulnak, ahol várhatóan öt edzőmeccset játszanak majd. Idei első hivatalos meccsüket február első hétvégéjén a Temesvári Poli ellen vívják hazai környezetben, majd Krajovára látogatnak. A csapatnál több játékossal szerződést bontottak, illetve komoly erősítéseket helyeztek kilátásba, erre, illetve a szurkolók támogatására nagy szükség lesz ahhoz, hogy elkerüljék az idő előtti búcsút az I. ligától.

KSE. Célkitűzés: első hétben maradás. Jelenlegi helyezés: 5.

Figyelemre méltó őszi idényt produkált a III. ligában újonc kézdivásárhelyi alakulat, a fiatal gárda hét győzelem és három döntetlen mellett négy vereséget összegzett az eddigi 14 játéknapon, ezzel pedig a tabella 5. helyét foglalja el az 1. csoportban. Reális esélyük van célkitűzésük teljesítésére, ha a március elején rajtoló tavaszi idényben hasonló lelkesedéssel vetik bele magukat a gól- és pontgyártásba. Március első hétvégéjén Románvásárba látogatnak.

Teremlabdarúgás

Sepsi Futsal. Cél: bennmaradás. Jelenlegi helyezés: 9.

A szebb napokat is látott I. ligás Sepsi Futsalra – korábban bajnoki ezüstéremig és kupagyőzelemig jutottak a sepsiszentgyörgyiek – igencsak rájárt a rúd az őszi idényben, csak apróbb fellángolásaik voltak, és egyetlenegy pontot sem tudtak szerezni, ami negatív klubcsúcs. Csak azért nem állnak sereghajtó helyen, mert az anyagi gondokkal küszködő Marosvásárhelyi City’us-t két alkalommal is pontlevonással büntették. Ha sürgősen nem változtatnak, a folytatás sem kecsegtet több jóval, néhány pontot mégiscsak illene szerezni a február végén folytatódó alapszakaszban.

KSE Futsal. Cél: első hely. Jelenlegi helyezés: 3.

Tavaly búcsút intett az élvonalnak a kézdivásárhelyi teremlabdarúgó-együttes, ősszel viszont szép sikereket ért el a II. ligában. Két fő riválisától, a Kolozsvári Clujanától és a Brassói Colţeától is vereséget szenvedett, így jelenleg 5, illetve 4 pont a hátránya ezekkel szemben. A hónap végén folytatódó bajnokság viszont tartogathat meglepetést, feltéve, ha a Gazda József által irányított labdarúgók bírják a tempót a három porondon (labdarúgó III. liga, teremlabdarúgó II. liga és U19-es futsal).

Kézilabda

KSE. Célkitűzés: csapatépítés, tapasztalatszerzés. Jelenlegi helyezés: 13.

Megalakulása évében súlyos keretgondokkal küzdött a KSE női kézilabdacsapata az A-osztályos bajnokságban, ráadásul sérüléshullám is sújtotta az együttest, emiatt értékes pontokat hullattak el, és mindössze egy győzelem árválkodik a nevük mellett. A többre hivatott alakulat a B-csoport utolsóelőtti helyéről várja a január 13-ai folytatást, ekkor a Temesvári SCM otthonába látogat. Bízunk benne, hogy nem fogy el a lelkesedés, és kitartó munkával feljebb küzdik magukat a rangsorban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük